Засідання міського штабу з організації проведення місячника з благоустрою, санітарного очищення та озеленення території міста Ніжина

На виконання розпорядження міського голови від 15.03.19 р. № 78 «Про організацію проведення у 2019 році заходів з озеленення, благоустрою та санітарного очищення території міста Ніжина» 25 березня у великій залі виконавчого комітету відбулося засідання міського штабу з організації проведення місячника з благоустрою, санітарного очищення та озеленення території міста Ніжина на 2019 рік під головуванням міського голови Анатолія Лінника. Також на нараді були присутні перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий, члени робочої групи з озеленення міста Ніжина, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради. З розпорядженням можна ознайомитись за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1494/rozporyadjennya-mskogo-golovi-za-2019-rk.html .

Очільник міста проінформував присутніх, що з 26.03.2019 р. по 26.04.2019 року будуть проходити місячники: з благоустрою та санітарного очищення території об’єднаної територіальної громади та з озеленення території міста. Також 20.04.2019 року оголошено загальноміський день благоустрою у м. Ніжині. Анатолій Валерійович зазначив: «Наша задача в найкоротший термін почати прибирати місто по закріпленим територіям. З метою поліпшення стану довкілля, благоустрою та санітарного стану в м. Ніжині, а також заохочення населення міста до участі у прибиранні міських територій прийом сміття та твердих побутових відходів на міському полігоні ТПВ у період місячника буде безкоштовним».

На порядку денному стояло питання проведення організованої висадки зелених насаджень. Відповідно до Регламенту роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Ніжинської міської ради розробило проект рішення «Про затвердження схеми саджання дерев в м. Ніжин» та виноситиме на розгляд виконавчого комітету. В даному проекті рішення йде мова про затвердження схеми саджання дерев в м. Ніжин, а саме: вул. Батюка, 13 (розміщений сквер імені Богдана Хмельницького); вул. Шевченка, 97 «к» (розміщений сквер «Афганців»); вул. Воздвиженська, 11 (розміщений сквер «Театральний»); площа М. Заньковецької, 3 (розміщений сквер імені Марії Заньковецької); вул. Шевченка від № 74 до № 116; вул. Незалежності від перехрестя з вул. Ватутіна до № 21 (непарна сторона). (Згідно додатків 1-6). Детальніше за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1540/proekti-rshen-vikonavchogo-komtetu-za-berezen.html

Присутні обговорили породи дерев, які повинні бути пристосовані до місцевості та стійкі до загазованості, задимленості, пилу (клен гостролистий і сріблястий, липа дрібнолиста і широколиста, ялина блакитна, катальпа та ін.) та надали свої пропозиції по висадці дерев.

По закінченню обговорень членами штабу було вирішено 28 березня провести робочу групу з виходом в сквери і парки (Лисянського, Гоголя, Заньковецької, Богдана Хмельницького) для затвердження і погодження схем висадки дерев.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

26.03.2019