Відбулось засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

05 березня за участі міського голови Анатолія Лінника відбулось засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Також були присутні перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий, староста Кунашівського старостинського округу Любов Пелехай, члени комісії, представники пожежної частини ДПРЧ-16, Ніжинського міжрайонного управління водного господарства, Ніжинського ММЗ ДП «Аромат» та керівники медичних закладів.

На початку засідання представники медичної сфери доповідали щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації внаслідок можливого поширення на території Ніжинської міської ОТГ гострої распіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Анатолій Лінник звернув увагу на наявність засобів індивідуального захисту медичного персоналу, проінформованості населення щодо профілактики, закупівлі потрібного медичного обладнання та засобів індивідуального захиту. Міський голова наголосив, що всі підприємства, установи та відповідні служби повинні бути в повній готовності у випадку виявлення у місті хворих на вірус, або з підозрою на нього. Захист та безпека людей є в пріоритеті міської влади.

Також обговорили питання порядку денного: щодо умов формування і можливий розвиток весняної повені та готовності спеціалізованих служб ЦЗ Ніжинської МОТГ, підприємств, установ, організацій, до повені та дощових паводків у 2020 році; заходів щодо запобігання виникненню пожеж на суб’єктах господарювання, в житловому секторі, в екосистемах, сільськогосподарських угіддях, на полігоні ТПВ та території Ніжинської міської ОТГ в весняно-літній пожежонебезпечний період 2020 року»; стану протипожежного водопостачання Ніжинської міської ОТГ та план ремонтів пожежних гідрантів на 2020 рік; стану забезпечення засобами хімічного захисту персоналу хімічно небезпечного об'єкту філії «НММЗ» ДП «Аромат», працівників підприємств, що розміщені у зоні можливого хімічного забруднення, непрацюючого населення, яке проживає у прогнозованих зонах хімічного забруднення.

По всім піднятим питанням прийняті відповідні рішення та надані доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

05.03.2020