Відбулось засідання виконавчого комітету

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника. У засіданні взяли участь радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак, начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко та ЗМІ. На порядку денному було 7 проектів рішення та 12 проектів рішень подані для розгляду у робочому порядку. Різне:

1.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

2.Про розгляд матеріалів опікунської ради.

3.Про надання дозволу управлінню житлово-комунального господарства та будівництва на виготовлення проектно-кошторисної документації.

4.Про надання дозволу мешканцям міста на виготовлення за власні кошти проектно-кошторисної документації на будівництво каналізаційної мережі від домоволодіння до існуючих мереж централізованого водовідведення міста.

5.Про надання дозволу мешканцю міста на виготовлення за власні кошти проектно-кошторисної документації на підключення будинку приватного сектора до водовідвідної мережі.

6.Про видалення зелених насаджень на теритріїм.Ніжина.

7.Про надання дозволу на переведення житлових приміщень в нежитлові та їх реконструкцію.

8.Про затвердження акта комісії з підготовки до розгляду земельних спорів на території міста Ніжина (вул.Московсьа).

9.Про заходи щодо попередження загибелі людей на водних об’ֹєктах міста.

10.Звіт про виконання бюджету Кунашівської сільської ради за 2018 рік.

11.Про створення конкурсної комісії з розгляду заяв та пропозицій щодо передачі об’єктів міської комунальної власності в оренду та затвердження її персонального складу.

12.Про внесення змін до п.1 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 07 березня 2019 року №73 «Про створення аукціонної комісії для продажу нежитлової будівлі «лазня», що розташована за адресою м.Ніжин, вул.Козача,3».

13.Про створення конкурсної комісії та робочої групи з відбору суб’єктів оціночної діяльності з метою надання послуг з оцінки майна та затвердження її персонального складу.

14.Про затвердження висновків незалежних оцінок про вартість об’єктів міської комунальної власності.

15.Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами в м.Ніжині.

16.Про виділення коштів на придбання ритуального вінка.

17.Про відзначення Дня міста у 2019 році.

18.Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини.

19.Про втрату чинності рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради №134 від 18.04.2019р. «Про внесення змін до п.2 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради № 107 від 11.04.2019р. «Про придбання квартири для Іванова Петра Олеговича, чемпіона світу за версією WBC серед юніорів».

Різне:

1.Про оголошення подяки керівгикам міста і працівникам територіального центру соцільного обслуговування від громадянки Кононець Н.Д.

2.Про розгляд-листа відповіді ФОП Литвинову В.А. щодо зміни ціни на виготовлення землевпорядної документації для учасників АТО та ООС та членів сімей, загиблих під час проведення АТО та ООС.

3.Про створення муніципального духового оркестру.

4.Про терміни закінчення ремонту дороги по вул. Незалежності

5.Про незадовільний санітарний стан біля контейнерів зі збору сміття по вул. Б.Хмельницького та по вул.Прилуцькій.

Проект рішення «Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини» захищала начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак, вона повідомила присутнім що відповідно до затвердженої програми про фінансування на рік вносяться деякі корегування у кошторисі витрат після проведення Дня міста (02-05 травня 2019 року).

Опісля захисту проекту рішення Тетяна Федорівна запросила присутніх приєднатися сьогодні до святкових заходів з нагоди відзначення Дня Вишиванки «Сьогодні о 15-00 годині біля Всіхсвятського храму та Миколаївського храму буде формуватися кола для святкової ходи(Марш Вишиванок), яка пройде вулицею Гоголя і йтиме до пам’ятного знаку Тараса Григоровича Шевченка де і відбудеться святкова програма». 19 травня о 10-00годині відбудеться мітинг та покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам голодомору та політичних репресій, що знаходиться по вулиці Покровській(навпроти Покровської церкви), щоб схилити голову перед мільйонами людей, які постраждали від тоталітарного режиму у минулому столітті.

В «різному» голова Громадської ради при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради Володимир Дорохін повідомив присутнім, що 23 квітня на черговому засіданні громадської ради було розглянута пропозицію по створенню в Ніжинській міській об’єднаній територіальній громаді муніципального духового хору. Володимир Гранлісович зазначив, «… на даний момент духовий оркестр Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім.Марії Заньковецької приймає активну участь у всіх загальноміських заходах, але нажаль репертуар який грають музиканти це лише тільки знання на рівні учнівської програми. Враховуючи гостру необхідність у залученні духових оркестрів до проведення різних міських заходів необхідно підтримати клопотання Карпенка В.В. та Гузя А.Є. з проханням розглянути можливість створення у міській громаді муніципального оркестру духових інструментів. Створення оркестру дасть змогу залучити до його складу професійних виконавців, підвищить імідж міста та стане окрасою багатьох загальноміських міських заходів».

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник зазначив «Дійсно родзинкою нашого міста на всіх загальноміських заходах є барабанщиці та оркестр, не в усіх містах є така чудова можливість, тому необхідно надати пропозиції щодо створення муніципального оркестру на розгляд усіх постійних депутатських комісіях та обговорити».

Всі подані проекти рішень на засідання виконавчого комітету були детально обговорені та прийняті.

начальник відділу інформаційно-аналітиної роботи

та комунікацій з громавдськістю А.Шведун

16.05.2019