Відбулося засідання бюджетної комісії

16 травня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Володимира Мамедова. Також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ЗМІ.

Головуючий засідання Володимир Мамедов подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1. Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

2. Про внесення змін до додатку 1 рішення сесії Ніжинської міської ради 7 скликання №62 -49/2018 від 28 грудня 2018 року «Про зміну складу комісії по реорганізації КЛПМЗ «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» Ніжинської міської ради Чернігівської області».

3. Звіт про виконання бюджету Кунашівської сільської ради за 2018 рік.

4. Про виконання бюджету міста Ніжина за І квартал 2019 року.

5. Про внесення змін та затвердження Положення про фінансове управління Ніжинської міської ради Чернігівської області в новій редакції.

6. Про внесення змін до рішення міської ради VII скликання від 16 січня 2019 року №7-50/2019 «Про міський бюджет м. Ніжина на 2019 рік».

7. Про утворення управління комунального майна та земельних відносин Ніжинської міської ради Чернігівської області та затвердження Положення про управління комунального майна та земельних відносин Ніжинської міської ради Чернігівської області.

8. Про внесення змін в Паспорт міської програми реалізації повноважень міської ради у галузі земельних відносин на 2019 рік (Додаток 16) до рішення Ніжинської міської ради № 6-50/2019 від «16» січня 2019 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік».

9. Про внесення змін до додатку 3 «Пріоритетні об’єкти, які доцільно фінансувати із залученням коштів державного, місцевих бюджетів,коштів інвесторів та благодійної допомоги» рішення Ніжинської міської ради від 28.12.2018 року №5-49/2018 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку міста (Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади) на 2019 рік».

10. Про внесення змін до додатку 24 «Міська цільова Програма з надання пільг на оплату житлово-комунальних та інших послуг на 2019 рік», затвердженого рішенням Ніжинської міської ради від 16 січня 2019 року №6-50/2019 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік».

11. Про перейменування Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Ніжинської міської ради Чернігівської області.

12. Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради VII скликання «Про затвердження Статуту закладу дошкільної освіти в новій редакції та його штатного розпису» від 19 листопада 2018 року №31 – 45/2018.

13. Про затвердження Статуту Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Чернігівської області при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя у новій редакції.

14.Різне:

14.1 Про розгляд відкритого звернення ініціативної групи з підготовки установчих зборів нового складу Ради підприємців при Ніжинській міській раді.

Начальник фінансового управління Людмила Писаренко доповіла по кожному пункту пропозицій щодо внесення змін до бюджету проекту рішення «Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 16 січня 2019 року № 7-50/2019 «Про міський бюджет м.Ніжина на 2019 рік»», а також проінформувала членів комісії по проектам рішенням: «Про виконання бюджету міста Ніжина за І квартал 2019 року» та «Про внесення змін та затвердження Положення про фінансове управління Ніжинської міської ради Чернігівської області в новій редакції».

Всі проекти та лист-звернення були детально розглянуті членами комісії, заслухані пояснення керівників відповідальних структурних підрозділів виконавчих органів ради та рекомендовано винести на розгляд чергової сесії міської ради. Деякі питання депутати залишили на доопрацювання у зв’язку з суперечливими моментами. Також надані відповідні протокольні доручення відділам і службам щодо внесення правок та зауважень членів комісії.

начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю К.Симоненко

16.05.2019