Відбулось засідання виконавчого комітету

05 листопада відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядок денний вцілому винесено 9 проектів рішень щодо відзначення Подяками та Грамотами виконавчого комітету з нагоди професійних свят; затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти бюджету Ніжинської міської ОТГ; фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини на 2020 рік.

Підтримали рішення, які стосувалися соціального та майнового захисту дітей та встановлення опіки над недієздатною особою.

Одноголосно підтримали рішення «Про звільнення земельних ділянок від тимчасових споруд, малих архітектурних форм, які встановлені без правовстановлюючих документів». Це стосується двох МАФів, які розміщені за адресою: м. Ніжин, вул.  Шевченка, 1-А та вул. Графська, 1-А. Міський голова Анатолій Лінник протокольно доручив відділу містобудування та архітектури попередити власників даних об’єктів, що вони повинні демонтувати свої МАФи протягом 10 днів. У разі не проведення власниками демонтажу у 10-ти денний термін, то після закінчення даного терміну це виконає КП «Виробниче управління комунального господарства» з відшкодуванням коштів підприємству за рахунок власників відповідно до Положення про порядок звільнення земельних ділянок, що зайняті без правових підстав та належать до комунальної власності територіальної громади Ніжина.


Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко подав на затвердження рішення «Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в місті Ніжині за вересень 2020 року».

Анатолій Кушніренко надав інформацію щодо встановлення зупинки громадського транспорту на площі імені Івана Франка. Відповідно до Постанови КМУ «Про субвенції державного бюджету» на площі І.Франка передбачалося встановлення зупиночного  6-ти метрового комплексу «Скляна зупинка». Згідно даної Постанови у нас рахується 18 зупинок по місту. При обстеженні місця розташування зупиночного комплексу було з’ясувано, що на даному місці проходить велика кількість комунікацій і 6-ти метрова зупинка (яка була запланована) не може бути встановлена. Управління  звернулося до членів виконавчого комітету з пропозицією перенести дану зупинку і встановити її на вул. Василівська, що біля базару (поряд з магазином «Двері»), а  4-х метрову, яка була передбачена Постановою КМУ по вул.Василівська, перенесено на вул.Незалежність (біля магазину «Оазис»). Виконавчий комітет погодив перенесення даних зупинок. На сьогодні ці всі 18 зупинок встановлені і оплачені, а також перевірені правоохоронними службами на предмет відповідності всіх нормативних та установчих актів. 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук


05.11.2020