Відбулось засідання виконавчого комітету

10 грудня відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

На порядок денний винесено проекти рішення, які стосувалися надання одноразової матеріальної допомоги,  привітання дітей соціально-уразливих категорій з Новорічними та Різдвяними святами, нагородження відзнакою виконавчого комітету «Герой Чорнобиля», розміщення зовнішньої реклами, фінансування заходів міської програми розвитку туризму на 2017-2021 р.р. та відзначення з нагоди професійних свят. А також прийняли ряд рішень щодо внесення зміни до складу комісій, у зв’язку з кадровими змінами, які створені при виконавчому комітеті.

Прийняли рішення про привітання дітей соціально-уразливих категорій з Новорічними та Різдвяними святами. Від виконавчого комітету будуть вручені новорічні подарунки дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, дітям з інвалідністю, дітям учасників бойових дій 2014-2020 років, дітям внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території Ніжинської територіальної громади. Усього 1800 дітей (подарунки дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування - 162 дитини, дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах - 129 дітей,    дітям з інвалідністю - 195 дітей, дітям з багатодітних родин  - 807 дітей дітям учасників бойових дій 2014-2020 р.р. - 465 дітей, дітям внутрішньо переміщених осіб  - 42 дитини).

Подарунки будуть придбані коштом міського бюджету у рамках міської програми «Ніжин – дітям на період до 2021 року» на загальну суму 171 тис. грн.

Одним із важливих рішень сьогодні було «Про надання одноразової матеріальної допомоги». Рішення передбачено виділення 67 ніжинцям коштів  на лікування, ліквідацію наслідків пожежі, допомогу багатодітним сім’ям та допомогу на поховання.

Також за рахунок зекономлених коштів міської цільової програми «Турбота» на 2020 рік було виділено суму у розмірі 130 тис. грн. учасникам АТО і ООС на реабілітацію. По 10 тис. грн тринадцяти учасникам АТО і ООС на реабілітацію. На сьогодні зареєстрованих учасників АТО та ООС у місті Ніжині 769 осіб. Допомога надається відповідно черговості поданих заяв. Це одноразова матеріальна допомога.

На передодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС сьогодні прийняли рішення «Про нагородження відзнакою виконавчого комітету Ніжинської міської ради «Герой Чорнобиля».

Буде нагороджено 30 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзнакою «Герой Чорнобиля».

Під час розгляду рішення «Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами в м. Ніжині» члени виконавчого комітету запропонували внесли зміни до строків користування місцем розташування рекламного засобу. Зменшили до 6 місяців.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що потрібно переглянути розрахунки за розміщення зовнішньої реклами. Доручив відділу містобудування та архітектури проаналізувати ситуацію, що склалася з розміщення реклами у місті, переглянути всі розрахунки на зовнішню рекламу та внести зміни у Порядок розміщення зовнішніх рекламних засобів (реклами) на території міста Ніжина».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук


10.12.2020