Відбулось засідання виконавчого комітету

Чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулось сьогодні, 24 грудня.

На розгляд було винесено 14 проектів рішень. А саме проекти, які стосувались нормативів використання питної води, бюджету Ніжинської міської територіальної громади на 2021 рік, створення конкурсної комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності, затвердження Плану роботи виконавчого комітету на півріччя, комісії з питань евакуації, фінансування певних видатків, розміщення тимчасових споруд та інше.

Про проект бюджету Ніжинської міської територіальної громади на 2021 рік доповіла начальник фінансового управління Людмила Писаренко. Власних доходів громада планує отримати 386,6 млн грн. У порівнянні з уточненим планом 2020 року вони збільшені на 22,5 млн грн або на 6 % і на 65 млн грн або на 20 %, порівнюючи з початковим планом.

З державного бюджету доведені базова дотація в сумі 14, 7 млн грн та освітня субвенція – 124,1 млн грн.

Бюджет збалансований в межах планових доходів. Проте, дефіцит коштів, в порівнянні з потребою, наданою головними розпорядниками складає 60%. За рахунок розподілу вільних залишків коштів та перевиконання цей дефіцит протягом року буде зменшений.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що потрібно докласти максимум зусиль та ретельно працювати, щоб збільшити дохідну частину бюджету принаймні вдвічі. «Бюджет треба наповнювати й ми шукаємо всі можливості для цього. Адже місто має багато потреб, які слід негайно вирішувати. Тому, це наше спільне завдання – завдання громади та міської влади», - наголосив Олександр Кодола.

Також у ході роботи виконавчого комітету розглянули питання щодо розміщення атракціонів у період новорічно-різдвяних свят на центральній площі міста.

Підприємець, який буде встановлювати атракціони надав посвідчення щодо безпечності свого обладнання та передав 50 пільгових квитків для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Атракціони розпочнуть свою роботу з 16 години 25 грудня і працюватимуть до 7 січня.

Міський голова Олександр Кодола акцентував увагу, що підприємець має знизити вартість квитків та проводити свою діяльність з дотриманням карантинних вимог та безпекових заходів.  


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

24.12.2020