Відбулось засідання виконавчого комітету

30 серпня у малій залі міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника. У засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, радник міського голови Сергій Осадчий, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, члени виконавчого комітету, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ЗМІ.

На порядку денному було 10 проектів рішень, а також Різне:

1. Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти міського бюджету у 2018-2019н.р..

2. Про призначення відповідальних за підтримання належного санітарного стану на автобусних зупинках у м. Ніжині.

3. Про погодження розміру щомісячної плати батьків за навчання учнів в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах м. Ніжина.

4. Про розміщення тимчасових споруд у м. Ніжині.

5. Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

6. Про розгляд матеріалів опікунської ради.

7. Про надання дозволу на переведення житлових приміщень в нежитлові та їх реконструкцію.

8. Про проведення у 2019 році приписки громадян 2002 року народження до призовної дільниці Ніжинського міського військового комісаріату».

9. Про організацію та проведення на території громади м. Ніжина чергового призову на строкову військову службу громадян України у жовтні-листопаді 2018 року.

10. Про надання дозволу управлінню житлово-комунального господарства та будівництва на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Різне:

1. Про розгляд листа представника провайдера «Датагруп» Пономарьова Олега щодо проведення ВТL- акції.

2. Про розгляд листа-щодо нагородження Почесною грамотою Чернігівської обласної державної адміністрації Ридзель Таїсії Михайлівни.

3. Про розгляд листа-щодо нагородження Почесною грамотою Чернігівської обласної державної адміністрації Дем’яненко Людмили Олександрівни.

4. Про розгляд листа-щодо нагородження Почесною грамотою Чернігівської обласної державної адміністрації Комісаренка Петра Михайловича.

5. Про розгляд листа-щодо нагородження Почесною грамотою Чернігівської обласної державної адміністрації Суржика Сергія Івановича.

6. Про розгляд листа-щодо оголошення Подяки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Ковалю Анатолію Миколайовичу.

7. Про розгляд листа-щодо оголошення Подяки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Калініченку Анатолію Володимировичу.

8. Про розгляд листа-щодо оголошення Подяки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Беспалій Людмилі Шарифівні.

9. Про розгляд листа-щодо оголошення Подяки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Дорошу Василю Миколайовичу.

Досить дискусійно розглядався проект рішення «Про розміщення тимчасових споруд у м. Ніжині», а саме п.3 “ Затвердити висновки (рекомендації) комісії викладені у протоколі засідання комісії з погодження розміщення тимчасових споруд та засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі на об’єктах благоустрою від 14.08.2018 року, та відмовити Козирєвій Марині Петрівні у розміщенні літнього майданчика (столиків) загальною площею 0,98 кв.м., за адресою: м. Ніжин, вул. Гоголя, буд. 10”. Анатолій Валерійович зазначив, що даний проект досить туристично привабливий, тож члени виконавчого комітету відправили питання на доопрацювання. Крім цього, додали пропозиції щодо зовнішнього вигляду літнього майданчика (столиків), реальної нормативної площі, яка передбачена законодавством, а також вирішили на наступне засідання запросити заявника.

Проекти рішень були детально розглянуті та майже всі прийняті виконавчим комітетом з деякими технічними правками. Також надано відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

30.08.2018