Відбулось засідання виконкому

3 лютого міський голова Олександр Кодола провів чергове засідання виконавчого комітету. У засіданні взяли участь 7 членів виконавчого комітету, заступник міського голови Сергій Смага, секретар Ніжинської міської ради Юрій Хоменко, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб. На порядок денний винесено 3 проекти рішень. А саме, «Про видачу дублікатів свідоцтв про право власності на об’єкти нерухомого майна в м. Ніжині», «Про надання одноразової матеріальної допомоги» та «Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в місті Ніжині за грудень 2021 року».

Всі проекти рішень були підтримані одноголосно членами виконавчого комітету .

У «Різному» розглянули питання обороноздатності. Зокрема міський голова Олександр Кодола зазначив: "Останнім часом зі ЗМІ стало відомо, що РНБО вивчає питання передислокації військових частин, розміщених в зоні ООС до інших регіонів. Чернігівська область не виключення. Саме тому, на черговому засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради направили звернення про доцільність розміщення однієї з військових частин передислокованих із зони ООС на території міста, Секретарю Ради національної безпеки та оборони України Олексію Данілову та міністру оборони України Олексію Резнікову. Наше місто готове розмістити передислоковану військову частину. Ніжин – осередок патріотів, яке має досвід співпраці та взаємодопомоги із військовими частинами, що базуються на території громади, зацікавлений у розширенні такої співпраці"

Варто зауважити, що у всіх стратегічних питаннях, а особливо у забезпеченні обороноздатності України, міський голова, депутати міської ради та її виконавчий комітет єдині та готові до прийняття відповідальних рішень.

."Загалом окрім міцності української армії, важливим фактором є міцність громадянського суспільства. Це буде додатковий надсерйозний стримуючий фактор для будь-якого загарбника. Країна-агресор повинна усвідомити, що у разі необхідності сотні ніжинців візьмуть до рук зброю і будуть захищати своє місто та країну!"-, додав міський голова.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

03.02.2022