Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

11 червня відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядок денний винесено 11 проектів рішень:

1.Про надання дозволу на перепланування, переобладнання у кватирах м.Ніжина.

2.Про внесення змін до додатку до рішення виконавчого комітету міської ради від 20 лютого № 37 «Про надання додаткових пільг з оплати житлово-комунальних» послуг сім’ям загиблих військовослужбовців».

3.Про внесення змін до договору про надання послуг з вивезення побутових відходів на території міста Ніжина.

4.Про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина.

5.Про надання одноразової матеріальної допомоги.

6.Про надання дозволу на укладення договору про надання овердрафту.

7.Про розроблення інформаційно-презентаційних матеріалів.

8.Про поповнення прийомної сім’ї Ніколаєнка М.В. та Ніколаєнко І.В.

9.Про розгляд матеріалів опікунської ради.

10.Про утворення міської міжвідомчої робочої групи з питань реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

11.Про затвердження висновків незалежних оцінок про вартість об’єктів комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

У «Різному»:

1.Про роботу та наповнюваність дошкільних навчальних закладів в умовах послаблення карантину.

Всі питання порядку денного розглянуті та підтримані членами виконкому.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко надав інформацію про роботу дошкільних навчальних закладів, які поновили прийом дітей з 09 червня 2020 року. В перший день відкриття закладів в дитячих садочках перебувала 251 дитина, що становить 11% від загальної кількості дітей, що відвідують садочки. 10 червня ДНЗ відвідало 13,4 % від загальної кількості дітей за списком. Інформація по відвідуванню ДНЗ щоденно аналізується та буде постійно повідомлюватись на засіданнях виконкому або на комісіях ТЕБ та НС. На сьогоднішній день ситуація по відвідуванню садочків: є ДНЗ, в який прийшло 49 дітей, а є один такий, до якого привели лише 2 дитини. Станом 11.06.20 р. дитячі садочки відвідують 13,5% від усіх вихованців ДНЗ. В закладах кожні 2 години проводиться температурний скринінг, постійно роблять дезінфекцію та виконують всі заходи, згідно Протоколів щодо забезпечення необхідних умов для перебування дітей в дитячих садочках під час карантину.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив: «Відновлюючи роботу дитячих закладів, ми звертались до батьків з проханням при можливості залишати дітей вдома, щоб заклади відвідувало якомога менше вихованців через загрозу коронавірусної інфекції».

Анатолій Лінник повідомив, що 10 червня на території міста підтверджено ще 2 випадки COVID-19. Одна хвора перебуває вдома на самоізоляції під контролем лікаря та Лабораторного центру. Інший хворий перебуває на стаціонарному лікуванні в міськлікарні з діагнозом пневмонія, аналізи підтвердили наявність у пацієнта коронавірусної інфекції.

Через послаблення карантинного режиму ситуація з розповсюдженням захворювання продовжує зростати. Важко зберегти здоров'я тим, хто не хоче його зберігати. Все залежить від свідомості кожного громадянина, наскільки люди дотримуються правил і обмежень, визначеними в рекомендаціях МОЗ та головного санітарного лікаря України. Адже дотримання цих вимог надасть змогу контролювати ситуацію в громаді і уникнути загострення ситуації щодо розповсюдження COVID-19. Анатолій Валерійович закликав ніжинців з особливою пильністю дотримуватись всіх встановлених правил, берегти себе та своїх близьких.

Під час засідання очільник міста надав коментарі стосовно поширення недостовірної інформації в соцмережах щодо фонтану та появи клумби на центральній площі міста. На початку року було заплановане та підготовлене місце з передбаченими комунікаціями для устаткування сучасного фонтану. Коли прийшла загроза коронавірусної інфекції та був введений карантинний режим, із необхідністю виділення додаткових коштів на підтримку лікарні, на її забезпечення всім необхідним для надання послуг по COVID-19 депутати міської ради одноголосно підтримали рішення щодо зняття коштів з будівництва фонтану і направили їх на потреби медичних закладів міста 4 млн 200 тис грн. Щотижня медичними закладами надається звіт про використання даних коштів. На сьогоднішній день знімаються значні кошти з об’єктів, передбачених на реконструкцію інфраструктури міста, для того, щоб забезпечити лікарню. Наразі в пріоритеті медична галузь і її можливості надання послуг та лікування хворих на коронавірус.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

11.06.2020