Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

11 серпня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради під головування першого заступника міського голови Федора Вовченка.
На засіданні були присутні заступник міського голови Сергій Смага та секретар Ніжинської міської ради Юрій Хоменко.
Було розглянуто ряд питань соціально-майнового характеру, захисту прав неповнолітніх, внесення змін до цільових програм та програм інформатизації тощо.
У різному членами виконавчого комітету розглянуто питання реалізації на території міста Ніжина трьох проектів ескізу муралу, що набрали найбільшу кількість голосів.
Нагадаємо 5 серпня відбувся другий тур голосування на визначення переможця відкритого конкурсу на кращий ескіз для муралу за адресою вулиця Гоголя, 8 у місті Ніжині.
За сумою обох турів переможцями стали:
1 місце (82 бали) – робота №14
2 місце (75 балів) – робота №1
3 місце (65 балів) – робота №4.
Журі вирішили створити робочу групу, яка разом з переможницею конкурсу Надією Феофановою вдосконалять ескіз, який здобув перемогу.
Сьогодні, 11 серпня до членів виконавчого комітету звернувся секретар Ніжинської міської ради Юрій Хоменко разом з Євгенією Липовецькою, членькинею Національної спілки художників України та Анною Парубець, директоркою музейного комплексу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. З наступною пропозицією - втілити проєкти ескізу муралу, які за результатами конкурсу зайняли друге та третє місце, на будівлях Ніжина.
Юрій Юрійович зазначив: «На думку конкурсної комісії, яку я поділяю, всі три проєкти мають бути реалізовані в Ніжині у вигляді муралів. Звичайно їх треба переформатувати, адже жодна з конкурсних робіт не відповідає вимогам створення муралів, ні композиційно, ні кольорово, ні відповідно дизайн-коду вулиці Гоголя.
Але ми обрали найкращі, що найбільше наближенні до вимог і пропонуємо їх втілити у нашому місті.
Стосовно переможця, композиційно та ідейно ескіз муралу №14 ідеально вписується в загальну картину, хоча і потребує доопрацювання».
Історія Ніжина овіяна містичним і загадковим минулим, але живучи у сучасному місті, нам непросто уявити вигляд вулиць минулих століть. Лише завдяки архівним фото, ніжинці раніше мали таку можливість.
Наразі реалізація проєкту ескізу муралу №14 допоможе краще відчути дух далекого 1917 року та поринути у минуле.
Члени виконавчого комітету підтримали пропозицію та проголосували за рекомендацію розгляду можливості реалізації трьох робіт переможців.
11.08.2022