Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

14 березня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника. У засіданні взяли участь секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету, громадськість та ЗМІ.

На порядок денний було винесено 2 проекти рішень та 6 проектів, подані у робочому порядку, а також Різне:

1. Про фінансуванян витрат на виготовлення робочого проекту міської автоматизованої системи оповіщення.

2. Про звільненння земельних ділянок від тимчасових споруд, малих архітектурних форм, які встановлені з порушенням вимог чинного законодавства України.

3. Про поповнення міського резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

4. Про погодження товариству з обмеженою відповідальністю "НіжинТеплоМережі" розрахунку розміру втрат, що виникли протягом періоду розгляду тарифів, їх встановлення та оприлюднення.

5. Про організацію проведення в місті Ніжині ярмарку "Сад-город".

6. Про відзначення Подяками, Почесною Грамотою та Грамотами виконавчого комітету Ніжинської міської ради

7.Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини

8. Про доповлення додатків 1, 2, 4 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 30.08.2018 року №278 "Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти міського бюджету у 2018-2019 н.р."

Під час розгляду проекту "Про фінансуванян витрат на виготовлення робочого проекту міської автоматизованої системи оповіщення" щодо якого доповідав начальник відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов, пояснив присутнім яким чином буде функціонувати система централізованого оповіщення, а також уточнив з яких елементів вона складається, кількість населення яку зможе охопити під час інформування та хто виробник основних вузлів системи. Також Геннадій Георгійович представив на розгляд членів виконавчого комітету проект рішення "Про поповнення міського резерву матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій". Він наголосив на необхідності постійно підтримувати належний рівень резерву матеріально-технічних ресурсів, особливо паливо-мастильних матеріалів.

Найбільш гостра дискусія розгорілася навколо проекту рішення "Про погодження товариству з обмеженою відповідальністю "НіжинТеплоМережі" розрахунку розміру втрат, що виникли протягом періоду розгляду тарифів, їх встановлення та оприлюднення". Валерій Салогуб зазначив що і виконавчий комітет і міська рада повинні відстоювати інтереси громади. Тому проекти рішень такого змісту мають виносити самі підприємства. Також він додав, що замість прийняття такого рішення необхідно звернутися з листом до Кабінету Міністрів України про компенсацію втрат за рахунок коштів державного бюджету. Григорій Олійник зауважив, що вирішувати питання такого роду - законодавчо визначений обов’язок виконавчого комітету. Після тривалого обговорення за участі представників ТОВ "НіжинТеплоМережі" та представників громадськості і ЗМІ члени виконавчого комітету перейшли до голосування, за результатами якого проект рішенння було не прийнято.

Решта проектів поданих в робочому порядку були попередньо обговорені, а тому не викликали заперечень у членів виконавчого комітету.

У «Різному» члени виконавчого комітету погодили пропозицію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігора Алєксєєнка доручити начальнику відділу земельних відносин направити листа до організацій, які займаються виготовленням проектів землеустрою щодо сприяння у зменшенні суми оплати за виготовлення проектної документації із землеустрою на відведені земельні ділянки для сімей військовослужбовців загиблих в АТО в розмірі 90%, для учасників АТО та ООС у розмірі 50%.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

14.03.2019