Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на якому розглянули та ухвалили ряд важливих питань. Члени комітету працювали над рішеннями, які стосуються житлової політики , нагороджень, тарифів на медичні послуги, земельних спорів, благоустрою міста, підтримки молоді та оборонних заходів.
Одним із перших питань було постановка на квартирний облік та внесення змін до квартоблікових справ. Це рішення допоможе забезпечити мешканців міста житлом і поліпшити житлові умови.
З нагоди Дня медичного працівника було ухвалено рішення про нагородження Почесними грамотами, Грамотами та Подяками виконавчого комітету. Медики Ніжина отримають заслужені відзнаки за свою важку і важливу працю.
Затверджено погодження тарифів на платні послуги, що надаються комунальним некомерційним підприємством «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», що дозволить покращити якість медичних послуг та забезпечити доступність медичної допомоги для населення.
Було також ухвалено кілька рішень щодо вирішення земельних спорів, що стосуються вулиць Прейльської та Прощенка Станіслава. Це сприятиме встановленню чітких меж земельних ділянок та уникненню подальших конфліктів.
Затверджено ескізний проект благоустрою території біля павільйонів по вул. Шевченка. Цей проект спрямований на покращення зовнішнього вигляду міста та створення комфортних умов для мешканців.
Ще одним важливим питанням стало затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю Ніжинської міської територіальної громади на перше півріччя 2024 року.
Виконавчий комітет також розглянув питання фінансування матеріально-технічних засобів для потреб військових формувань та забезпечення проведення заходів мобілізації, що є важливими для зміцнення обороноздатності регіону.
Окрему увагу було приділено фінансуванню заходів та робіт з облаштування укриттів цивільного захисту, що сприятиме підвищенню рівня безпеки для мешканців міста.
Було ухвалено рішення про розміщення тимчасових споруд у м. Ніжині, що дозволить розширити можливості для підприємництва та створення нових робочих місць.
Також були внесені зміни до рішень виконавчого комітету щодо компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна, внаслідок бойових дій, терористичних актів та диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації. Це дозволить постраждалим отримати необхідну допомогу для відновлення свого майна.
На завершення засідання було розглянуто питання видалення зелених насаджень на території міста, захисту прав дитини, встановлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а також поповнення прийомної сім’ї та влаштування дитини.
19.07.2024