МІТИНГ ПІД МІСЬКВИКОНКОМОМ: МІСЬКА ВЛАДА НІЖИНА ПІДТРИМУЄ МЕШКАНЦІВ У БОРОТЬБІ ЗА СПРАВЕДЛИВІ ГРАФІКИ ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Сьогодні під стінами міськвиконкому Ніжина відбувся мітинг, на якому мешканці міста висловили своє невдоволення графіками відключення електроенергії. Основна претензія жителів полягає у тому, що відключення електроенергії тривають надто довго і торкаються лише 40% споживачів, залишаючи решту населення без жодних обмежень.
До мітингувальників вийшли представники міської влади, аби пояснити ситуацію, що склалася як у країні загалом, так і в Ніжині зокрема. Вони наголосили на важливості консолідованих зусиль для збереження стабільності електропостачання та підкреслили, що міська рада докладає всіх зусиль для вирішення проблеми.
Під час комунальної наради перший заступник міського голови Федір Вовченко зазначив, що керівники управляючих компаній разом із управлінням житлово-комунального господарства підготували списки всіх багатоверхових будинків, які не підпадають під графіки відключень. Цей список буде передано до керівництва «Чернігівобленерго» для подальшого узгодження з «Укренерго».
Важливо зазначити, що влада міста та управляючі компанії не мають права одноосібно вмикати або вимикати електропостачання в будинках. Доступ до електрощитових у під’їздах багатоповерхівок мають лише працівники Ніжинського РЕМу та старші будинків, проте ні ті, ні інші не дають згоди на вчинення будь яких дій з електропостачанням в їхніх будинках.
Міська рада вкотре запросила до обговорення керівника Ніжинського РЕМу Володимира Самсоненка, аби разом знайти шляхи вирішення проблеми та досягти консенсусу щодо справедливого розподілу електроенергії.
Очільник Ніжинського РЕМу додав, що організація не має ні технічних можливостей, ні персоналу для відключення багатоповерхівок та приватних будинків. Крім того, як зазначають представники енергетивних компаній, навіть якщо вимикати інші будинки в ручному режимі, це не вплине на затверджені графіки, а лише забезпечить додаткову економію електроенергії та зніме соціальну напругу серед населення.
19.07.2024