Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

28 березня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету.

На порядку денному був 1 проект рішення та 9 проеків рішень подані для розгляду у робочому порядку.

1.Про затвердження форм перевірки документів щодо перевірки дотримання суб’єктами господарювання правил торгівлі, виконання робіт і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг.

2.Про розміщенння тимчасових споруд у м. Ніжині.

3.Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами.

4.Про затвердження висновку служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради про підтвердження місця проживання дитини Власова Олександра Романовича 09.12.2008 року народження для його тимчасового виїзду за межі України від 20.03.2019 року №14.2-10/189.

5.Про вибуття дитини з сім’ї патронатного вихователя.

6. Про розгляд матеріалів опікунської ради.

7.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

8. Про негайне відібрання дитини.

9. Про затвердження висновку органу опіки про доцільність відібрання малолітньої дитини.

10. Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 14.03.2019 р. № 77 «Про фінансування витрат на виготовлення робочого проекту міської автоматизованої системи централізованого оповіщення».

У Різному:

1.Про виконання доручення виконавчого комітету Ніжинської міської ради щодо організації та проведення засідання робочої групи з озеленення міста.

2.Про виконання доручення виконавчого комітету Ніжинської міської ради щодо надання інформації про використання матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій впродовж 2018р.

3.Про виконання доручення виконавчого комітету Ніжинської міської ради щодо можливості врегулювання безпечного дорожнього руху на перехресті вул. Широкомагерської та Московської.

4.Про попередження від представників політичної партії «Національний корпус» щодо недопущення застосування адмінресурсу під час проведення виборів на пост президента України.

Розгляд проектів рішень розпочали із доповіді начальника відділу економіки Тетяни Гавриш щодо затвердження форм перевірки документів щодо перевірки дотримання суб’єктами господарювання правил торгівлі, виконання робіт і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг. Зокрема вона наголосила на тому, що чинне законодавство вимагає конкретизування і формалізації процесу перевірки суб’єктів підприємницької діяльності, що у свою чергу забезпечить прозорість при проведенні перевірок. Сергій Колесник додав, що на сьогодні проведення перевірок такого роду це прямий обов’язок органів місцевого самоврядування, спрямований як на поліпшення прав споживачів товарів та послуг так і на наповнення міського бюджету. Анатолій Лінник підсумував, що прийняття такого рішення дозволить встановити рівні та прозорі умови ведення господарської діяльності, адже, на жаль, не всі підприємці відповідально ставляться до прожажу товарів та надання послуг. Формалізація процедури перевірки це збалансований підхід до взаємодії перевіряючого та суб’єкта перевірки.

В процесі подальшого обговорення було розглянуто та прийнято решту поданих на засідання виконавчого комітету проектів рішень.

В «Різному» членами виконавчого комітету було розглянуто результати доручень наданих на попередніх засіданнях. Особливу увагу приділили питанню озеленення міста. Григорій Олійник повідомив присутнім, що на засіданні по озелененню, яке відбулося у 25 березня, було детально обговорено та уточнено схемми професійного озеленення міста. Це означає, що дерева мають бути висаджені відповідно до розробених схем висадки. Також він зупинився на тому, що з 26 березня по 26 квітня у місті проходить місячник благоустрою, а 20 квітня планується організувати День довкілля. Водночас, трудові колективи міста можуть не чекати цього дня, а звертатися до управління житлово-комунального господарства та будівництва ( УЖКГ та Б) із погодженням часу та місця прибирання з метою ефективного використання техніки для вивезення твердих побутових відходів (ТПВ). Григорій Миколайович у ході виступу зазначив, що у період з 26 березня по 26 квітня оголошено БЕЗКОШТОВНИЙ прийом ТПВ на полігоні від фізичних та юридичних осіб.

Також було зачитано відповідь начальника УЖКГ та Б Анатолія Кушніренка щодо можливості встановлення "зеленої стрілки" на перехресті вулиць Московська та Широкомагерська, відповідно до якого є можливість організації дорожнього руху за такою схемою але лише за умови встановлення двох пішохідних світлофорів.

На завершення, начальник відділу надзвичайних ситуаацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов повідомив про наявні запаси матеріально-технічних засобів на випадок надзвичайних ситуацій та проінформував, що за минулий рік резерв матеріально-технічних засобів не використовувався.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

28.03.2019