Відбулося засідання бюджетної комісії

21 березня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Володимира Мамедова. Також були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ЗМІ.

Головуючий засідання Володимир Мамедов подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1.Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін, надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

2.Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 16 січня 2019 року № 7-50/2019 «Про міський бюджет м.Ніжина на 2019 рік».

3.Про виконання міських цільових програм головним розпорядником коштів – управління культури і туризму Ніжинської міської ради за 2018 рік.

4.Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради VII скликання від 28 грудня 2018 року № 12-49/2018 «Про встановлення розподілу орендної плати для комунального підприємства «Оренда комунального майна».

5.Про виконання міських цільових програм головним розпорядником коштів – управлінням праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради Чернігівської області за 2018 рік.

6.Про затвердження структури та штатної чисельності Комунального закладу Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради Чернігівської області.

7.Про затвердження міської цільової програми підтримки співвласників багатоквартирних житлових будинків та капітального ремонту житлового фонду міста Ніжин на 2019 рік.

У різному члени комісії розглянули листи звернення щодо: внесення змін до Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних підприємств м. Ніжина на 2019 рік з метою зміцнення матеріально-технічної бази КП «ВУКГ» шляхом придбання фронтального навантажувача з щелепним ковшем, внесення змін до Програми розвитку та фінансової підтримки комунальних підприємств м. Ніжина на 2019 рік для забезпечення належної та безперебійної роботи КП «ВУКГ» шляхом придбання підмітально-прибиральної машини, зміни цільового призначення коштів на поновлення статутного капіталу для збільшення обігових коштів КП "ВУКГ".

Метою прийняття рішення «Про затвердження структури та штатної чисельності Комунального закладу Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради Чернігівської області» є забезпечення можливості реєстрації та подальшого функціонування комунального закладу Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради в Чернігівській обл. Анатолій Лінник наголосив, що потрібно підтримати ініціативну молодь та їх діяльність для того, щоб в Ніжині була дієва молодіжна рада, яка матиме комунікації і постійний зв'язок з Ніжинською міською радою. Даний проект рішення комісія буде вивчати в подальшому та розгляне повторно на наступному засіданні.

Начальник фінансового управління Людмила Писаренко доповіла по кожному пункту пропозицій по внесенню змін до бюджету проекту рішення «Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 16 січня 2019 року № 7-50/2019 «Про міський бюджет м.Ніжина на 2019 рік»».

Всі проекти та листи-звернення були детально розглянуті членами комісії, заслухані пояснення керівників відповідальних структурних підрозділів виконавчих органів ради та рекомендовано на розгляд чергової сесії міської ради. Також надані відповідні протокольні доручення відділам і службам щодо внесення правок та зауважень членів комісії.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

21.03.2019