Відбулося засідання чергової 54 сесії Ніжинської міської ради

24 квітня відбулося пленарне засідання чергової 54 сесії Ніжинської міської ради VII скликання під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь депутат Чернігівської обласної ради Наталія Копиця, секретар міської ради Валерій Салогуб, 26 зареєстрованих депутатів міської ради сьомого скликання, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради, представники громадської ради, жителі міста та ЗМІ.

До початку розгляду порядку денного Анатолій Валерійович вручив депутату міської ради Анатолію Сліпаку Грамоту виконавчого комітету Ніжинської міської ради з нагоди ювілею.

На порядок денний було винесено 36 проектів рішень міської ради, а також різне.

Першочергово на засіданні розглядалось рішення «Про звернення Ніжинської міської ради до голови Чернігівської обласної ради». Громада міста Ніжина, в особі депутатів Ніжинської міської ради, звернулася до голови Чернігівської обласної державної адміністрації з проханням виділення з обласного бюджету(резервний фонд) коштів на об’єкт «Будівництво лінії електропостачання по вул.Арвата, вул.Афганців, вул.П.Морозова з встановленням КТП в м. Ніжин, Чернігівської області» в сумі 3 млн. грн. Дане звернення було одноголосно підтримано депутатами.

Окрему увагу депутати міської ради приділили обговоренню проекту рішення "Про ліквідацію Ніжинської загальноосвітньої школи І ступеня №8 Ніжинської міської рради Чернігівської області". Позицію постійної депутатської комісії із соціальних питань озвучив її голова, депутат міської ради Володимир Король, наголосивши на двох умовах ліквідації закладу: 1 - створенні на базі школи дошкільного навчального закладу; 2 - вирішенні питання із перевезенням учнів мікрорайону Круча шляхом виділення додаткових транспортних засобів на відповідні маршрути в ранковий та позаурочний час. Заслухали також директора ЗОШ І ступеня №8 Світлану Ухо . Вона проінформувала, що зараз у школі навчається 20 дітей, до першого класу подано лише 4 заяви. Таким чином, у наступному навчальному році у школі залишиться два класи із загальною численістю 13 дітей. У той же час є запит на дошкільний навчальний заклад, який матиме високу наповнюваність за рахунок прилеглих до нього мікрорайонів.

Гострі суперечки викликав також проект рішення "Про оренду майна комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади". У відповідь на депутатські репліки щодо недоцільності здачі в оренду окремих приміщень цілісного комплексу міський голова Анатолій Лінник наголосив, що приміщення, які не використовуються необхідно задавати в оренду, адже це дасть змогу не лише заощадити кошти на економії охорони об’єктів, але і поповнить міський бюджет.

Окремі дискусійні питання виникали під час розгляду проектів рішень з питань земельних відносин, більшість з яких завдяки конструктивному діалогу були вирішені позитивно.

Завдяки плідній співпраці депутатів та попередньому обговоренню на профільних депутатських комісіях сесія завершила роботу, розглянувши всі питання порядку денного.

Детальніше з рішеннями можливо ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/143/rshennya-msko-radi.html.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

24.04.2019