«Пакунок малюка» та«Муніципальна няня»

1 вересня 2018 року стартував пілотний національний проект з соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства, «Пакунок малюка», який формувався на основі опитування молодих мам.

У 2019 процедура отримання бебі-боксу змінена порівняно з початковою. Законодавче визначено процес планування обсягів, доставки, видачі одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Перелік речей, які входять до одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка», вже розширено з лютого 2019 року.

До дитячого набору «Пакунок малюка», який видається породіллям, входить 25 необхідних товарів, в тому числі пелюшки, підгузки, олійка, присипка, сорочечки, чепчики, спеціальний матрац, два види ковдр. Зазначена допомога надається всім родинам, в яких народжуються діти.

З січня 2019 року вже почав діяти Порядок відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня».

Право на отримання нової державної допомоги мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками (усиновлювачами), опікунами дитини віком до трьох років і на законних підставах проживають на території України та уклали у письмовій формі договір про здійснення догляду з муніципальною нянею.

Звертатися слід до управління соціального захисту населення за місцем проживання та необхідно надати: заяву про надання компенсації послуги «муніципальна няня»; копію договору між отримувачем послуги та «муніципальною нянею»; документи що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги з догляду за дитиною (може бути: чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунку); копія свідоцтва про народження дитини; копія паспорта отримувача компенсації послуги «муніципальна няня»; документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податку заявника; рішення про встановлення опіки (у разі наявності); заяву із зазначенням рахунка відкритого у банківській установі на ім’я заявника.

Допомога призначається у розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до шестирічного віку на термін визначений у договорі. З 01 січня 2019 року ця сума становить 1626,00грн.

Щомісяця за умови подання заявником до 5 числа місяця в управління соціального захисту населення підтверджуючих документів про витрати на оплату послуги з догляду за дитиною «муніципальній няні».

За матеріалами

управління праці та соціального захисту населення

23.04.2019