Відбулося засідання постійної депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань

26 липня у великій залі Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища під головуванням Ірини Онокало.

На порядок денний винесено наступні проекти рішення:

1. Про внесення змін до переліку видів економічної діяльності комунального підприємства “Служба Єдиного Замовника”.

2. Про надання дозволу прийняти в комунальну власність до територіальної громади міста, житловий будинок, що знаходиться за адресою: по вул. Носівський Шлях, 17-А в м. Ніжині.

3. Про надання дозволу прийняти в комунальну власність до територіальної громади міста, житловий будинок, що знаходиться за адресою: по вул. Носівський Шлях, 17-Б в м. Ніжині.

Всі проекти рішення одноголосно підтримані та рекомендовано винести їх на розгляд сесії міської ради.

Також розглянули та прийняли до відома наступні листи-звернення:

1. Щодо підтримки міської цільової програми “Забезпечення надійного та безпечного функціонування житлово експлуатаційного господарства м. Ніжина на 2018 рік” на 2 півріччя 2018 року та збільшення фінансування по цій програмі.

2. Про звернення підприємців м. Ніжина щодо можливих змін у забезпеченні їх робочими місцями після запланованої реконструкції Комунального ринку.

3. Щодо укладання Меморандуму про партнерство між містом та Проектом Програми розвитку Організацій Об’єднаних Націй “Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО”.

Начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона доповів щодо останнього листа-звернення: “Підтримання всіма профільними депутатськими комісіями даного Меморандуму необхідне у зв’язку з тим, що вже впродовж п’яти років у десяти українських містах буде впроваджено 10 пілотних проектів із енергозбереження, в тому числі і Ніжині, який є одним із перших міст Чернігівської області, що впроваджує ЕСКО механізм. Очікується, що вони стануть взірцем для наслідування в інших містах по всій країні. Завдяки активному залученню жінок, проект також сприятиме покращенню гендерної рівності в енергетичному секторі, в якому традиційно переважають чоловіки”. Члени комісії підтримали Меморандум одноголосно.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

26.07.2018