Засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин

25 липня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача. Також були присутні заступник міського голови Сергій Дзюба, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, депутати Ніжинської міської ради, громадяни та ЗМІ.

На початку засідання розглянули лист від керівника Проекту Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО» щодо узгодження Плану дій, який визначає основні завдання, послідовність дій та обов’язки сторін в рамках реалізації пілотного проекту. Метою підписання даного меморандуму є реалізація принципів сталого розвитку та зміцнення партнерства в цілях соціально-економічного розвитку населених пунктів та покращення умов життя населення шляхом впровадження передових енергоефективних технологій та удосконалення механізму ЕСКО. Начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона доповів, що підтримання всіма профільними депутатськими комісіями даного Меморандуму необхідне у зв’язку з тим, що вже впродовж п’яти років у десяти українських містах буде впроваджено 10 пілотних проектів із енергозбереження, в тому числі і Ніжині, який є одним із перших міст Чернігівської області, що впроваджує ЕСКО механізм. Очікується, що вони стануть взірцем для наслідування в інших містах по всій країні. Завдяки активному залученню жінок, проект також сприятиме покращенню гендерної рівності в енергетичному секторі, в якому традиційно переважають чоловіки. Члени комісії підтримали Меморандум одноголосно.

На порядку денному розглянули питання, які були залишені на доопрацювання на минулій комісії, та підготовлені проекти рішення, а саме: про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни цільового призначення; про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, надання земельних ділянок юридичним особам; про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам; про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та зміни цільового призначення, внесення зміни в рішення міської ради; про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення; про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення, про затвердження технічної та інші.

В черговий раз дискусійно розглядалося п.п. 6,7 проекту рішення “Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, припинення права користування земельними ділянками, внесення змін в рішення міської ради». Спірне питання полягає в тому, що на земельну ділянку претендують два жителі міста Ковтун та Добрий, які її обслуговують і обробляють, та учасник АТО, який просить виділити ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку. Члени комісії вирішили громадянину Ковтуну надати земельну ділянку, відповідно до його заяви, під городництво, а виділення земельної ділянки громадянину Доброму чи учаснику АТО - направити на доопрацювання юридичному та земельному відділам.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

25.07.2018