Відверта розмова з пресою

Про роботу громадської приймальні народного депутата України Олександра Кодоли у Ніжині та його діяльність в інтересах громади містайшла мова під час зустрічі парламентаря з представниками місцевих ЗМІ. Розмова вийшла відвертою, адже Олександру Кодолі було про що відзвітувати ніжинській громаді.

За словами Олександра Кодоли, за результатами звернень ніжинців підготовлено і внесено на розгляд Верховної Ради України більшість його законодавчих ініціатив. Серед них два законопроекти про збереження профтехосвіти (саме це питання перед ним піднімали освітяни Ніжина та Чернігова), Постанови про святкування на державному рівні 210-ї річниці з дня заснування Ніжинського державного університету та відзначення 180-річчя з дня народження Олександра Кониського, відомого громадського діяча, автора національного духовного гімну «Молитва за Україну».

Загалом в інтересах ніжинців було підготовлено і надіслано у відповідні державні та місцеві органи влади 125 депутатських звернень, а також оголошено на пленарних засіданнях Верховної Ради України 14 депутатських запитів.

Після звернень депутата врятовано від закриття поштове відділення №12 у Ніжині. Привернута увага Уряду до важкого фінансового становища ТОВ «НіжинТеплоМережі» і загрози енергетичного колапсу в місті під час опалювального сезону.

Всього за час роботи громадської приймальні до депутата звернулися 225 громадян, ще 27 звернень надійшло поштою та через соціальну мережу Фейсбук.

Звернення виборців стосувалися різної тематики. Переважна більшість – 168 – стосувались нарахування субсидій, 17 були присвячені проблемам у сфері охорони здоров’я, 11 – соціальному захисту, 7 – проблемам освіти, решта – житлово-комунальним питанням.

Серед ініціатив команди Олександра Кодоли сьогодні вже реалізується проект «ВелоНіжин», у рамках якого в місті вже встановлено 5 велопарковок та проведено загальноміський велопробіг. Розробляється міжнародний проект щодо налагодження побратимських зв’язків між Ніжином та містами Латвійської республіки. У рамках проекту щодо прозорості та відкритості діяльності народного депутата Верховну Раду України вже відвідало декілька екскурсійних груп з Ніжина, серед яких молодь, представники місцевої організації ділових жінок, журналісти регіональних видань.

Поділився народний депутат і своїми планами щодо нових проектів для міста та округу.

«У моїх планах – залучення коштів на реконструкцію і відновлення роботи басейну в гімназії № 16. Сьогодні інвестори ще не готові вкладати кошти і будувати новий басейн у місті, але він потрібен. Відновити такий басейн буде значно дешевше ніж будувати новий. Крім того, ми з командою плануємо розпочати роботу по створенню в місті ще одного відділення гемодіалізу. Потужностей існуючого відділення, на жаль, недостатньо для якісного надання хворим людям життєво необхідної процедури. Тому ми будемо займатися і цим», — підкреслив Олександр Кодола.

Ніжинську пресу цікавила думка Олександра Кодоли і щодо інших проблем життя міста. Зокрема про перспективи розвитку генерального плану районного центру, розміщення у Ніжині сучасних дитячих майданчиків, контролю за діями місцевої влади, тощо.

Нагадуємо, що звернутися зі своїми питаннями і проблемами до народного депутата України Олександра Кодоли можуть не тільки представники ЗМІ, а й усі бажаючі. Громадська приймальня депутата працює в робочі дні на за адресою: вул. Московська, 20 у м. Ніжині.

Прес-служба народного депутата України Олександра Кодоли

29.02.2016