Виїзна нарада міського штабу з організації проведення місячника з благоустрою, санітарного очищення та озеленення території в центральні сквери міста

На виконання розпорядження міського голови від 15.03.19 р. № 78 «Про організацію проведення у 2019 році заходів з озеленення, благоустрою та санітарного очищення території міста Ніжина» 28 березня під керівництвом першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника відбулася виїзна нарада міського штабу з організації проведення місячника з благоустрою, санітарного очищення та озеленення території міста Ніжина за участі членів робочої групи з озеленення міста Ніжина, керівників комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради.

З метою затвердження і погодження схем висадки дерев, кущів та квітів робоча групи обстежила сквери Лисянського, Гоголя, Заньковецької, Богдана Хмельницького та Люби Губіної. Під час обговорень присутні вирішували, які породи дерев необхідно замінити, видалити, яка місцевість притаманна для деяких видів рослин з урахуванням зауважень науковців, викладачів кафедри біології Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександра Вобленко та Лариси Лобань, які багато років досліджують флору і фауну Ніжинщини. Також члени робочої групи наголошували на тому, що усі видалені дерева потрібно замінити на нові.

Було розглянуто можливість залучення студентів місцевих вищих навчальних закладів в процесі озеленення міста в рамках виконання ними практичної частини курсових робіт.

Благоустрій та озеленення міста тримаються на особливому контролі міської влади, а проведення таких нарад має на меті не лише ознайомлення та роз’яснення проблемних питань, а також їх вирішення спільними зусиллями. Тож найближчим часом у скверах відбудеться озеленення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

29.03.2019