Візит до Ніжина архієпископа Чернігівського та Ніжинського Євстратія (Зорі)

19 серпня, православні та греко-католики відзначають одне із 12 найбільших християнських свят – Преображення Господнє і Спаса нашого Ісуса Христа, або, як кажуть у народі – Яблуневий Спас.

Оскільки свято припадає на час, коли дозріває урожай, то саме тому в цей день вже стало доброю традицією приносити до церкви для благословення та освячення виноград, яблука, груші та інші фрукти.

У церквах та храмах нашого міста тривають священні літургії до Преображення Господнього. Ніжинці традиційно відзначають це свято з особливою любов’ю.

Цього дня до Спасо-Преображенської церкви на Божественну Літургію з нагоди храмового свята завітав архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) та численні гості, серед яких духовні отці та віряни. Радість важливої події розділили з церковною громадою міський голова Анатолій Лінник та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко.

З особливим теплом і щирістю архієпископ Євтратій звернувся до парафіян, розповідаючи про таємниче преображення (перетворення), явлення Божественної величі й слави Христа на горі Фавор, він закликав присутніх перейнятися справжньою християнською любов`ю до ближніх і нагадав про важливість духовного преображення.

Особливої урочистості богослужінню додав спів хору під керівництвом директора дитячої музичної школи Сергія Голуба.

Після Літургії відбулося освячення фруктів та обхід храму з молитовним читанням.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

19.08.2019