Вперше, 28 липня ми відзначаємо День Української Державності.

Відзначаємо на шостому місяці повномасштабного вторгнення російських окупантів. Після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українці незламні!
Ця пам'ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію. Це свято вшановує всі етапи нашого державотворення, а також усіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна демократична держава.

Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру, яке коріннями сягає часів заснування Києва.

Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі-України – 28 липня – встановлено День Української Державності.
Давня Русь успішно долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору. Її державотворчі традиції продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна, незалежна Україна.
Українці стояли й будуть стояти на захисті національних цінностей. Ніколи не віддадуть своєї незалежності! Мільйони українців створили міцний народний тил. Невпинно і ефективно працює дипломатичний фронт. Ми - громадяни вільної країни! Об’єднані, як ніколи, у захисті рідної землі та своєї державності, ми обов’язково переможемо путінську навалу та побудуємо сучасну величну європейську країну. Це наш цивілізований вибір. І ми відстоїмо його у збройній боротьбі проти московської агресії.
Ми українці!
Слава Україні! Героям слава!

28.07.2022