Впровадження енергоефективної політики в Ніжині - приклад для багатьох міст України

Сьогодні, 12 квітня, в Києві відбувся масштабний захід – V Форум енергоефективного партнерства’ 19, який зібрав більше 700 представників міжнародних інституцій, міст, ОТГ, бізнесу та державних структур.

Європейські проекти та інституції представляли результати успішної співпраці з Україною та містами у сфері енергоефективності та майбутніми планами щодо партнерства, а міста та ОТГ в свою чергу ділилися своїми історіями успіху та як вони досягли значних результатів у енергоефективній політиці. І одним із таких міст – є Ніжин.

Міський голова Анатолій Лінник представив на Форумі досягнення Ніжина у реалізації енергоефективних проектів та впровадженні ЕСКО-механізму. Адже за останні роки місто впровадило значну кількість проектів, а наразі перше в Чернігівський області освоює ЕСКО-механізм та одне із шести пілотних міст України по впровадженню поглибленого ЕСКО-партнерства.

Організатори Форуму наголосили, що Ніжин дійсно є одним із драйверів по впровадженню енергоефективної політики в регіоні і є прикладом для багатьох інших міст України.

За матеріалами

відділу інвестиційної діяльності

та розвитку інфраструктури

12.04.2019