Впровадження енергоефективності в ДНЗ №25 "Зірочка"

10 травня в рамках конференції "Дні сталої енергії в м.Ніжині" відбулося урочисте відкриття впроваджених енергозберігаючих заходів в ДНЗ №25 "Зірочка". В урочистому відкритті взяли участь: міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, депутат Чернігівської обласної ради Наталія Копиця, начальник управління освіти Станіслав Крапив'янський, перший заступник міського голови м. Миргород Сергій Швайка, співробітник проекту в Посольстві Норвегії в Києві Лієна Абрама, директори шкіл, гості та батьки вихованців.

На початку заходу завідуюча ДНЗ Ірина Дєдкова висловила вдячність за можливість участі в цьому проекті: “Ми маємо такий чудовий результат завдяки порозумінню та підтримці міської влади, міських та обласних депутатів, управління освіти та батьківського комітету”.

До вітального слова запросили міського голову Анатолія Валерійовича, який зазначив, що даний заклад є одним з перших в місті дошкільних закладів, який зроблений за всіма стандартам, адже замінені нові пластикові вікна та двері, утеплена підлога, встановлені в кімнатах рекуператори, зроблена заміна тепломережі та встановлений Індивідуально тепловий пункт(ІТП). Це був перший етап проекту, а наступний - утеплення фасаду будівлі. Діти – наше майбутнє і ми повинні зробити все можливе для їх комфортного перебування в садочках та школах. Влада працює в даному напрямку та планує в подальшому впроваджувати заходи енергоефективності (заміна вікон, дверей та встановлення пунктів ІТП).

До слова також запросили координатора проекту Посольства Норвегії в Києві Лієну Абрама, яка привітала всіх з офіційним відкриттям проекту, спрямованого на впровадження енергозберігаючих заходів у ДНЗ №25. "Норвегія активно підтримує енергоефективність та екологічно чисті рішення, - зазначила вона. - Енергоефективність в місцевих громадах може бути досягнута за умови підтримки місцевої влади разом з громадою. Ніжинська міська рада є частиною проекту LINK, який реалізує Регіональний екологічний центр та Міністерство довкілля і екології Норвегії. Норвегія активно підтримує процес реформ України. Приділяє особливу увагу гуманітарній допомозі: проектам та програмам, що спрямовані на енергоефективність та відновлювальним джерелам енергії. Підтримка продовжуватиметься і надалі".

Потому відбулося урочисте перерізання червоної стрічки, що символізувало відкриття.

Завідуюча ДНЗ №25 провела екскурсію для учасників делегації та ознайомила з усіма заходами, що проводились.

Потому учасники конференції відвідали ОСББ «Риф», де здійснювалась комплексна термомодернізація будинку в рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Голова правління Олександр Тесленко ознайомив усіх з заходами, які відбулись (заміна вікон та дверей в місцях загального користування, утеплення фасаду, покрівлі та нижнього цоколю будинку). Наголосив, що мешканці будинку задоволені змінами, які відбулися, та поділився планами на майбутнє.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

11.05.2018