Вшанували пам’ять захисників Батьківщини

29 серпня в Києві, на Михайлівській площі, біля «СТІНИ ПАМ’ЯТІ» відбулись урочистості до Всеукраїнського дня вшанування пам’яті захисників, полеглих за цілісність та суверенітет України в російсько-українській війні. Саме цього дня, під час виходу з Іловайського котла, загинуло найбільше наших воїнів.

На Михайлівській площі та на території Михайлівського Золотоверхого монастиря зібрались родини загиблих та ветерани, які приїхали з усієї України побачити один одного, поспілкуватись із родичами своїх загиблих товаришів, віддати їм шану та відслужити разом панахиду.

У рамках Всеукраїнського заходу відбулась панахида від Патріарха Київського і всієї Руси-України, мітинг із вшанування пам’яті полеглих воїнів, запалювання лампадок на честь загиблих, пропавших безвісти в Іловайську, хвилина скорботного мовчання та покладання квітів до «СТІНИ ПАМ’ЯТІ». Було відкрито чотири секції зі світлинами воїнів, загиблих на Сході України, та інформаційний термінал «Книга пам’яті полеглих за Україну». Учасники заходу також оглянули пересувні виставкові експозиції «БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ» Павла Нетьосова, «СІВЕРЩИНА БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ» ГО «Єдина Родина Чернігівщини».

Організаторами Всеукраїнського заходу виступили ГО «Військово-патріотичне об’єднання учасників АТО «Справедливість», ГС «ЄДИНА РОДИНА УКРАЇНИ», Об’єднання «Учасників Іловайської трагедії», ГС «Ветеранська спілка Києва», Асоціація ветеранів війни, учасників АТО, членів сімей загиблих м. Києва, Міжнародна асоціація дослідників фортифікації «ЦИТАДЕЛЬ».

До участі в урочистостях також долучився і Ніжинський відокремлений підрозділ ГО «Єдина Родина Чернігівщини».

Організувати доставку до Києва членів сімей загиблих в АТО ніжинців та пересувну експозицію «Блокпост» Ніжинщини допомогли ніжинська міська влада, управління житлово-комунального господарства та будівництва, транспортний відділ і Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

01.09.2018