Вшануймо пам'ять Героїв Крут!

103 роки тому, 29 січня 1918 року, стався нерівний бій під Крутами, який є справжнім символом мужності та рішучості, відваги та нескореності духу нашого народу у боротьбі за становлення, самостійність та незалежність України. Крути стали легендою, символом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за свою країну.

Незважаючи на малу чисельність студентів-добровольців, на шляху багатотисячної російсько-більшовицької орди постала міцна стіна відданості та героїзму. Ці хлопці були першими захисниками щойно проголошеної незалежної України. Їхній подвиг має вагоме значення в українській історії, а українська інтелігенція називає їх не інакше як 300 спартанцями під Фермопілами.

Наступ ворога на Київ студентам-добровольцям вдалось затримати на довгі чотири дні, які дали змогу уряду Української Народної Республіки вперше за понад 150 років здобути на перемовинах у Бресті міжнародного визнання України незалежною, рівноправною державою.

Сьогодні знову захисники України демонструють героїчність Українського народу та вражають своїм патріотизмом, самовідданістю та досвідом навіть військовослужбовців провідних країн світу.

Слава Україні! Слава її Героям!

З повагою,

міський голова Олександр Кодола

29.01.2021