Встановлено нові тарифи на послуги вивезення побутових відходів

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Порядок денний включав п’ять проектів рішень:

- Про погодження режиму роботи;

- Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини;

- Про надання дозволу на переведення житлових приміщень в нежитлові та їх реконструкцію;

- Про встановлення тарифів на послугу вивезенняпобутових відходів згідно графіку з населення,бюджетних установ та інших споживачів комунальному підприємству «Виробниче управління комунального господарства»;

- Про встановлення тарифів на послугу захороненняпобутових відходів на полігоні твердих побутових відходів для населення, бюджетних установ та інших споживачів комунальному підприємству «Виробниче управління комунального господарства».

По першому питанню доповідала начальник відділу економіки Тетяна Гавриш. Проект рішення стосувався погодження режиму роботи ТОВ «АТБ -маркет» на цілодобовий. За словами Тетяни Миколаївни, комісія яка вивчала це питання, - підтримала заявника, проте поліція висловила побажання встановити на вході супермаркету відео-камери та мати до них доступ. На основі таких рекомендацій були написані відповідні листи та запрошено представників АТБ-маркету на засідання виконавчого комітету. На сьогоднішній день, - відповіді не отримано. Секретар міської ради Валерій Салогуб зауважив, що супермаркет вже апробує цілодобовий режим останні декілька місяців і без погодження, до того ж такий режим призводить до порушення режиму тиші. Після обговорення, головуючий, міський голова Анатолій Лінник запропонував проект рішення відправити на доопрацювання, та доручив відділу економіки організувати комісію з метою фіксування фактів порушень режиму роботи закладу та вивчити питання сплати податків.

Про встановлення тарифів на послугу вивезення побутових відходів доповідав начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман.

Голова громадської ради, член виконавчого комітету Володимир Дорохін повідомив, що вчора питання тарифів досить детально розглядалося на засіданні громадської ради. Із двадцяти присутніх, у голосуванні прийняло участь 18 членів. За результатами голосування, було 9-за, 6 – проти та 3 утрималось. Проте вже після засідання, два члени громадської ради повідомило про відкликання свого голосу «проти». Таким чином можна вважати, що одинадцять членів громадської ради проголосувало за підтримку зміни тарифів. Також Володимир Гранлісович передав прохання членів громадської ради налагодити систему GPS-навігації комунального транспорту. Щодо останнього, Владислав Корман проінформував: «Загальна вартість встановлення GPS-трекерів і датчиків палива на 24 одиниці техніки становить 210 тис грн. Система відео нагляду на території комунального підприємства становить 80 тис грн. На сьогоднішній день підприємство такої фінансової можливості немає».

Перший заступник міського голови Григорій Олійник підкреслив на актуальності встановлення GPS-навігації на комунальному транспорті та рекомендував сформувати відповідний проект рішення та винести на розгляд чергового пленарного засідання міської ради.

Таким чином, через 15 днів з дня оприлюднення рішення в засобах масової інформації, будуть встановлені наступні тарифи:

Операції поводження з побутовими відходами

Категорії споживачів

Види побутових відходів

Тверді побутові відходи

Великогабаритні відходи

Ремонтні відходи

м³/грн.

тон./грн

м³ /грн.

тон./грн

м³ /грн.

тон./грн.

Вивезення

Населення багатоквартирних, одноквартирних упорядкованих будинків

70.30

334.76

70.30

334.76

70.30

334.76

Вивезення

Населення приватного сектору

70.30

334.76

70.30

334.76

70.30

334.76

Вивезення

Бюджетні установи

72.95

347.39

72.95

347.39

72.95

347.39

Вивезення

Інші споживачі

79.57

378.91

79.57

378.91

79.57

378.91

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

11.01.2018