Засідання Громадської Ради

10 січня відбулося засідання Громадської Ради. На перше засідання Громадської Ради в цьому році завітав міський голова Анатолій Лінник, який побажав у новому році продуктивної, ефективної та злагодженої роботи.

На порядок денний були винесені наступні питання:

- Інформація директора КП «ВУКГ» Владислава Кормана щодо підвищення тарифів за послуги вивезення сміття.

- Обговорення ситуації щодо зберігання продуктів харчування та дотримання санітарно-епідеміологічного режиму в дошкільних та шкільних закладах міста.

- Обговорення подання кандидатури від Громадської ради на отримання звання «Почесний громадянин міста»

- Різне.

Розглядаючи перше питання, директор КП «ВУКГ» Владислав Корман наголосив, що підвищення тарифу - це не забаганка, а чітко виважений крок. До того ж, останній раз, коли відбулося корегування тарифу, це 2015 рік – на вивезення, а у 2014 році – на захоронення твердих побутових відходів. Було запропоновано підняти тарифи для багатоквартирних будівель на 76% (17, 57 грн.), а для приватного сектору на 71% (19,34 грн.). Розрахунок тарифу провів державний спеціалізований інститут. Для порівняння були наведені приклади інших міст, де даний тариф значно вищий: Могильов-Подільський – 28 грн. з однієї людини, Крижопіль – 24 грн., Прилуки – 16,20 грн., Микулинці – 38 грн.

Як наголосив міський голова, питання поводження з твердими побутовими відходами - це питання дуже актуальне не лише для Ніжина, а й для України в цілому. Підприємство КП «ВУКГ» вийшло на стабільну економічну ситуацію завдяки значній фінансовій підтримці Ніжинської міської ради. Анатолій Валерійович зазначив: «Обов`язок міської ради і виконавчого комітету - це встановлення тарифів на послуги, які є економічно обґрунтованими. Щоб підприємство мало тариф, який би дозволив виконувати ті функції, які покладаються на нього, та мати складову для економічного розвитку».

Другим обговорили ситуацію щодо зберігання продуктів харчування та дотримання санітарно-епідеміологічного режиму в дошкільних та шкільних закладах міста. Як наголосив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, перевірка санітарно-епідеміологічного режиму як в садочках, так і в школах відбуваються на досить високому рівні і відносно часто, а закупівля продуктів харчування без відповідного сертифікату взагалі неможлива. Заступник начальника управління освіти Пономаренко Надія Олексіївна прозвітувала про те, які перевірки вже відбулися, та підкреслила, що доступ до харчоблоків є лише у працівників, які мають на те дозвіл та медичні книжки.

Наостанок відбулося обговорення подання кандидатури від Громадської ради на отримання звання "Почесний громадянин міста". Ним став депутат міської ради Володимир Хейбарович Мамедов, який є не лише громадським діячем, меценатом, головою Федерації футболу а й людиною, яка зробила багато для розвитку нашого міста.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

11.01.2018