Які інструменти участі працюють в громаді

Які інструменти участі працюють в громаді
Які треба реанімувати або розробити та запустити, щоб вони працювали у майбутньому
Про це коло питань йшлося під час зустрічі представників Ніжинської міської громади з Тетяною Романовою, координаторкою напрямку зміцнення згуртованості та залучення громадськості в територіальній громаді. Захід пройшов в рамках проєкту «DOBRE. Голос громад - Чернігівщина», що реалізує Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень.
«В умовах війни багато органів місцевого самоврядування закривають певну інформацію виходячи з того що її не можна оприлюднювати під час воєнного стану. Проте комунікація між громадянами і владою залишається, і її треба покращувати, враховуючи індивідуальний підхід в кожній громаді», – зауважила Тетяна Романова. Останнім часом набула популярності платформа неформальних зустрічей з керівництвом громади для вирішення проблемних питань її мешканців.
В рамках ініціативи також заплановано проведення оцінки стану залучення громадян на місцевому рівні у громадах в умовах воєнного стану, а також проведення тренінгів з використання інструментів участі та залучення громадян до співпраці з владою та заходів згуртування. Крім того, представники органів влади та громадськості матимуть можливість навчатися інструментам комунікації з акцентом на залучення громадян до управління громадою, а згодом розроблятимуть інформаційну кампанію з поширення можливостей та переваг використання мешканцями громади інструментів участі. Це дозволить проінформувати про переваги інструментів участі.
Ніжинський міський голова Олександр Кодоли відзначив відчутну підтримку Програми DOBRE та запевнив у готовності співпрацювати на благо і розвиток Ніжинської громади.
Зустріч проведено в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).


18.04.2023