Євровулиця-вулиця вихідного дня

Європейський тиждень у Ніжині завершився святом Євровулиці.

28 травня центральна вулиця міста Гоголівська перетворилась на своєрідний євромікс з поєднанням національного колориту та відображенням європейських цінностей.

Кожен перехожий мав можливість взяти участь у майстер-класах на території хендмейдерів, поспілкуватися з фахівцями на території здоров’я, скандинавської ходьби, дитячої творчості, насолодитися красою виробів ніжинських майстрів, майстрів фотографії, відпочити з дітлахами на ігрових майданчиках території «Умка», ознайомитися з екскурсійними маршрутами (Ніжин туристичний), виставкою «Родом з Ніжина. Їх знають у світі: Ольга Хохлова - Пабло Пікассо», підготовлені фахівцями музею »Поштова станція», взяти участь у розіграші лотереї від Товариства Червоного Хреста.

Ніжинці та гості міста із задоволенням переглядали вуличні фотосушки «В Європу – з сім’єю: я люблю тебе, татко», підготовлену відділом у справах сім’ї та молоді спільно з управлінням освіти та молодіжним парламентом міста.

Територія євроклубів, де учні загальноосвітніх шкіл міста знайомили всіх бажаючих з культурою, традиціями країн європейської співдружності, зібрала чимало зацікавлених відвідувачів й позитивних емоцій.

Особливою окрасою євровулиці стала територія артпростору, де глядачі аплодували виступам юних моделей з театру моди «АртМодельСтудія», брейкдансерам, музикантам, танцюристам - молодим талантам м.Ніжина.

З креативом поставилися до ідеї євровулиці студенти агроколеджу, члени молодіжного парламенту, відкриваючи території Побажань рідному місту (Європа починається з любові до рідного міста), готуючи квест-ігри та різноманітні сюрпризи для учасників.

Цього року родзинки внесла команда ентузіастів ніжинської археологічної експедиції, презентувавши майданчики, де можна було постріляти з лука, покрутити гончарний круг та побачити як глина перетворюється на маленькі горщики.

Додали святкового настрою і майстри своєї справи ді-джеї території «МаsterDJ».

На Території свободи й демократії учасники Євровулиці вшанували Героїв Небесної Сотні.

Організатори Євровулиці сподіваються, що наступного року території творчості розширяться й доповняться новими оригінальними та змістовними ідеями для створення європейської атмосфери позитиву та єдності громади.

Висловлюємо подяку за активну громадянську позицію, небайдужість та долучення до європейської спільноти:

Молодіжному парламенту міста;

Управлінню освіти Ніжинської міської ради та загальноосвітнім євроклубам міста, управлінню культури і туризму Ніжинської міської ради.

Студентам агроколеджу;

Молодіжній громадській організації «Клуб «АртМодельСтудія»;

Студії гармонійного розвитку дитини »Умка»;

Колективу Ніжинського краєзнавчого музею імені І.Спаського;

Ніжинським майстрам;

Клубу «Скандинавська ходьба»;

Студії з брейкдансу;

Ініціативній групі «MasterDJ»;

усім ніжинцям, завдяки яким ми відчули, що рухаємось у правильному напряму і формат євровулиці сприймається відвідувачами позитивно і з зацікавленістю, доводячи основні євроцінності: толерантність – повагу та налагодження діалогу.

Координатор проекту – відділ у справах сім’ї та молоді

виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

30.05.2016