Юні творці нової серії мультфільму «Це – наше і це – твоє!» Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 15

У вересні 2015 року стартував Всеукраїнський конкурс «Це – наше і це – твоє!», організований Міністерством освіти і науки України та телеканалом ПЛЮСПЛЮС.

За умовами вищеназваного проекту учні 2-4 класів зі всієї України писали коротенькі історії про те, чим вони пишаються як українці, ілюстрували свої дописи малюнками та надсилали їх на адресу МОН. Проект зібрав понад 600 колективних робіт і 5 400 малюнків про найпрекрасніші й найдивовижніші відкриття, досягнення та природні особливості нашої країни. З них було обрано 171 переможця, розповіді яких об’єднали у 25 більш загальних тем, що стали основою нового сезону мультфільму «Це – наше і це – твоє!».

Єдина в проекті тема, яка не повторюється, – «Особлива червона фарба – наша!», належить дітям Ніжина: учням 1-Б, 3-Б та 4-А класів Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. №15 (вчителі Л.Б. Петренко, В.В. Топчій, Т.А. Волинець). Переможцями стали учні ЗОШ І-ІІІ ст. № 15: Даша Жовтобрюх, Кароліна Пархоменко, Анна Хилько, Вероніка Романенко – з 1-Б класу, Нікіта Котляр, Олександра Москаленко, Крістіна Куниця – з 3-Б класу, Мирослава Павлюченко – з 5-Б класу.

З 7 по 13 березня у Мистецькому Арсеналі м. Києва відбулась унікальна інтерактивна мультимедійна виставка, що стала фіналом Всеукраїнського проекту. На ній були присутні й юні ніжинці…А наприкінці квітня на каналі ПЛЮСПЛЮС почалася демонстрація нових серій мультфільму, створених на основі проектів переможців конкурсу, серед яких учні школи.

З такої нагоди, 28 квітня 2016 року до Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 15 завітали журналісти з телеканалу «1+1», аби поближче познайомитися з маленькими патріотами, дослідження яких допоможе навчати любити Україну. Зустріч видалася цікавою, веселою і змістовною. Школярі розповіли журналістам про те, як люблять свою рідну неньку Україну, як пишаються тим, що живуть в прекрасному й величному місті Ніжині. Провели невеличкий віртуальний екскурс ніжинськими вуличками. Повідали про те, як проводили дослідження про комашку червець, котра в часи Київської Русі слугувала основою для виготовлення ексклюзивної (в ті часи незамінної в усьому світі) червоної фарби.

Наостанок усі разом привітали з перемогою у Всеукраїнському конкурсі «Диво-дитина» Мирославу Павлюченко й пообіцяли, що й надалі проводитимуть таку цікаву й корисну проектно-конкурсну діяльність, яка допомагає здобувати знання легко, невимушено, успішно й веде до великого Успіху.

Бажаємо Вам приємного й корисного перегляду нових серій мультфільму!

Ніжинська ЗОШ І-ІІІ ст. № 15 вітає з перемогою учнів школи й бажає нових творчих злетів!

Директор школи Т.М. Павлюченко

04.05.2016