З 1 липня подаємо звітність з ЄСВ за новими формами

Цим питанням розпочався загальний семінарв Ніжинській ОДПІ. Фахівці фіскальної служби звернули увагу страхувальників на те, що наказом Мінфіну від 14.04.2016 року N441 викладений у новій редакції Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затверджений його наказом від 14.04.2015р. N435. Окрім того, слухачі семінару ознайомилися з оновленимиформами звітності з ЄСВ. Звернута увага на те, що вищевказаний наказ набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Оскільки наказ Мінфіну N 441 був оприлюднений у виданні "Офіційний вісник України" від 27.05.2016 р. N 39, то вперше звітувати по єдиному внескуза новими формами необхідно, починаючи з 01.07.2016р.

Також під час семінару детально проаналізовані помилки платників у звітах за формою N1-ДФ та проблемні питання, що турбують податкових агентів, наводилися конкретні приклади, виявлялися проблемні моменти, на які слід звернути увагу. Під час заходу фахівці фіскальної служби нагадали про терміни сплати громадянами плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки - до 29 серпня 2016 року.

Звернута увага присутніх на порядок обліку змін до реєстраційних даних платників у разі зміни назв населених пунктів та вулиць.

Окремий блок питань стосувався адмініструванню акцизного податку та своєчасності та правильності подання звітності. У семінарі також прийняв участь представник Чернігівського ремонтно-монтажного комбінату. У ході семінару платники мали змогу отримати практичні поради щодо технічних можливостей реєстраторів розрахункових операцій щодо програмування та отримання необхідної допоміжної інформації з РРО по проданих товарах для складання звітності з реалізації алкогольних та тютюнових виробів.

Традиційно, наприкінці заходу учасники семінару отримали відповіді на свої запитання.

Ніжинська ОДПІ

04.07.2016