З Днем місцевого самоврядування в Україні!

Шановні депутати Ніжинської міської ради!

Шановні працівники органів місцевого самоврядування!

З нагоди державного свята – Дня місцевого самоврядування в Україні – прийміть найщиріші вітання і слова вдячності за вашу натхненну працю на благо розвитку територіальної громади Ніжинщини.

Наше славне місто Ніжин багате традиціями самоврядності. Вже із 1625 року, отримавши магдебурзьке право, Ніжин приєднався до ліги європейських міст, які мали право на самоврядування: встановлювалась виборча система, регламентувалася діяльність купецьких та цехових об'єднань, регулювались питання торгівлі.

Насьогодні місто Ніжин такі славні традиції продовжує. Відповідно до результатів дослідження, яке було проведене Українським незалежним центром політичних досліджень у рамках проекту USAID «Громадяни у дії», Ніжин визнано одним з найдемократичніших міст України.

Спільними силами депутатського корпусу, активної громадськості, посадових осіб місцевого самоврядування в цьому році був прийнятий Статут міста, рішення про громадську експертизу, консультації з громадськістю, громадський бюджет (бюджет участі) міста.

У всіх нас спільна мета – сучасне та розвинене місто!

Нехай цей урочистий день додасть усім вам сил і наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому нашої держави, порозуміння і єдності задля добра і благополуччя нашого славетного міста та всієї України!

Щастя вам, добробуту та всіляких земних гараздів!

З повагою

міський голова Анатолій Лінник

секретар міської ради Валерій Салогуб

07.12.2016