З Днем рятівника!

Оберігати державу та її громадян від надзвичайних ситуацій та пожеж завжди було благородною справою. Саме тому, беручи до уваги значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, було започатковане святкування Дня рятівника. Це свято засноване 12 вересня 2008 року Указом Президента України на підтримку ініціативи громадськості та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Відтоді це свято щороку відзначається 17 вересня, тому що саме цього дня православною церквою вшановується Пресвята Богородиця Неопалима Купина. Як і рятувальники, цей чудотворний образ, допомагає людям у тяжку хвилину, захищає людей від пожеж та іншого лиха.

Шановні рятівники, вогнеборці, ветерани пожежної служби! Дозвольте привітати Вас з професійним святом. Професія, яку ви обрали, – одна з найблагородніших на землі. Ризикуючи життям, ви першими приходите на допомогу під час пожеж, повеней та стихійних лих. В екстремальній ситуації вам доводиться приймати відповідальні рішення, від яких залежать добробут, здоров’я, а часом і життя людей.

Щиро бажаємо вам міцного здоров`я, миру, злагоди, усіляких гараздів, родинного затишку, успіхів у службі та якомога менше тривожних викликів.

З повагою, міський голова Анатолій Лінник,

Секретар міської ради Валерій Салогуб.

15.09.2017