За рішенням виконкому в школах міста оголошено карантин

Сьогодні, 3 лютого, відбулось позачергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. На порядок денний було винесено два проекти рішення – про заходи щодо попередження захворювань на гострі респіраторні інфекції серед населення міста та про відзначення Подяками виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Під час засідання начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський та завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко доповіли про стан захворювання на ГРВІ серед школярів.

Станіслав Миколайович акцентував увагу, що минулого понеділка в школах були відсутні 765 учнів, на сьогодні ж ця цифра збільшилась – 1263 учні не з’явились у навчальних закладах.

Василь Степаненко зауважив, що на даний момент епідеміологічний поріг по захворюванню на ГРВІ в місті не перевищений.

Члени виконавчого комітету одноголосно прийняли рішення про призупинення навчального процесу в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах до 14 лютого включно. Міський голова Анатолій Лінник дав протокольне доручення керівнику управління освіти та завідувачу відділенням організації епідеміологічних досліджень надати інформацію про кількість захворілих дітей цієї п’ятниці. На основі цих даних виконавчий комітет повторно розгляне рішення про призупинення навчального процесу в школах міста й вирішить остаточну тривалість вимушених канікул у ніжинських школярів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

03.02.2020