Запроваджено карантин в усіх освітніх закладах громади

12 березня під час засідання виконавчого комітету було прийнято важливе рішення «Про запобігання занесення та поширення на території Ніжинської міської ОТГ випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19».

На підставі рішення Кабінету міністрів України від 11.03.2020 р. №211 було підготовлено даний документ.

Відповідно до рішення з 12 березня по 3 квітня 2020 року на території Ніжинської міської ОТГ введено карантин, під час якого заборонено: відвідування закладів освіти її здобувачами; проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників). Для організації заходів недопущення поширення на території міста випадків захворювання людей на ГРІ, моніторингу всіх випадків звернення мешканців за медичною допомогою створено штаб під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника.

Міський голова Анатолій Лінник повідомив, що вчора близько 20 години на офіційному веб-сайті Кабінету Міністрів України була оприлюднена постанова "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19", в якому визначено чіткі заходи, які вживаються на території України. Не чекаючи рішення виконавчого комітету, вчора були повідомлені всі директори, вчителі закладів освіти та батьки про введення карантину.

Враховуючи, що це питання виникло швидко було прийнято рішення дати можливість батькам, які мають малолітніх дітей, врегулювати свої питання з роботодавцями. Тобто, садочки продовжують працювати до 13 березня включно. Але одночасно звернулися до батьків, діти яких ходять до садочків, по можливості вже не приводити до закладів і залишити вдома.

Очільник міста наголосив, на тому, що потрібно з розумінням відноситись до обмежувальних заходів. Акцентував увагу, що заклади позашкілля теж зупиняють свою роботу.

Анатолій Валерійович зауважив, що вчасне запровадження карантинних обмежень дасть змогу запобігти поширенню коронавірусу. «Нічого не може бути важливішим ніж життя і здоров’я людей»: - наголосив міський голова.

Міський голова запропонував доповнити рішення ще одним пунктом. А саме - робочій групі, створеній на засіданні комісії ТЕБ та НС від 05 березня 2020 року, вимагати від суб’єктів господарювання всіх форм власності дотримання та виконання вимог: Постанови КМУ від 11 березня 2020 року №211, рішення Комісії ТЕБ та НС від 05 березня 2020 року.

Детальніше з повним текстом рішення, складом міського штабу, плану заходів, організації заходів недопущення поширення на території міста випадків захворювання можете ознайомитися на офіційному веб-сайті Ніжинської міської ради: http://nizhynrada.gov.ua/ , http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1842/rshennya-vikonavchogo-komtetu-priynyat-12-bereznya-2020-roku.html.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

12.03.2020