Засідання депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань

28 листопада у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища під головуванням Ірини Онокало. На засіданні також були перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, члени комісії, депутати Ніжинської міської ради Наталія Радченко, Анатолій Сліпак та Ігор Шалай, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів виконавчого комітету та ЗМІ.

На початку засідання в.о. начальника відділу з управління та приватизації комунального майна Олена Чернета довела до відома присутнім, що 20.11.18 р. відбулися засідання аукціонних комісій з продажу нежитлоаих приміщень, на яких було одноголосно вирішено замовити незалежні оцінки по об’єктам приватизації, шляхом продажу об’єктів на електронному аукціоні.

Головний лікар комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко надала пояснення щодо вирішення питання збільшення корисної площі Амбулаторії сімейної медицини №2, що розташована за адресою: м. Ніжин, вул. Шевченка 83/3, шляхом придбання квартири №9 по вул. Шевченка 83/3. Збільшення площі амбулаторії дозволить покращити умови перебування пацієнтів і отримання медичної допомоги.

Заступник міського голови Сергій Дзюба надав пояснення, що дана амбулаторія фактично знаходиться в двох окремих приміщеннях одного будинку, між ними знаходиться квартира №9. Тому вигідніше придбати приміщення і розширити амбулаторію, аніж перенести пункт сімейної медицини в будівлю НВК № 16 «Престиж», адже для перенесення і реконструкції під медичні кабінети необхідно значно більше часу і коштів. Для вирішення даного питання комісія зробить робочий візит на вул. Шевченка 83/3 та огляне Амбулаторію сімейної медицини №2.

Редактор Ніжинської міської газети "Вісті" зачитав лист-звернення щодо сприяння у збереженні міського видання в медіапросторі та підтримки у виділенні коштів на погашення кредиторської заборгованості і завершення процедури реформування видання.

Також на порядку денному розглядалися наступні проекти рішень:

1. Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарювання) у визначений час доби в місті Ніжині.

2. Про затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.

3. Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку міста на 2019 рік.

4. Про внесення змін до рішення міської ради VII скликання від 19.11.2018 р. №21-45/2018 «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Керуюча компанія «Північна», затвердженого рішенням Ніжинської міської ради Чернігівської області VII скликання від 03.03.2017 року №27-21/2017, та затвердження його в новій редакції».

5. Про приєднання до Європейської Ініціативи «Угода мерів щодо клімату та енергії.

6. Про внесення змін до міської цільової програми «Програма розвитку інвестиційної діяльності в м. Ніжині на 2017-2019 роки».

Всі проекти рішень було детально розглянуто та підтримано комісією.

По закінченню засідання перший заступник міського голови Григорій Олійник проінформував членів комісії по нагальним питанням вуличного освітлення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

29.11.2018