Звернення міського голови Анатолія Лінника до мешканців міста

Відповідно до Указу Президента України від 26 листопада 2018 року №393/2018 «Про введення воєнного стану в Україні» воєнний стан введено з 26 листопада 2018 року строком на 30 діб до 26 грудня 2018 року.

У першу чергу, введення воєнного стану направлено на посилення обороноздатності країни.

Воєнний стан запроваджено в областях які межують з територією країни-агресора, розташовані вздовж російського кордону, вздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону і вздовж узбережжя Азовського і Чорного морів.

Відповідно до Указу всі заходи, які вводяться, спрямовані на посилення військової обороноздатності України, злагоджену роботу військової частини, захисту населення та територій.

На території міста Ніжина відповідні заходи проводяться в частині повторного обстеження бомбосховищ, укриттів на випадок необхідності їх використання, а також заходи стосовно перевірки мобілізаційних резервів, необхідності їх поповнень, а також питання розгортання роти охорони на території міста Ніжина , посилення контролю пропускного режиму і охорони об’єктів життєзабезпечення, органів управляння міста.

Міська влада співпрацює з усіма військовими частинами, які знаходяться в межах міста Ніжина.

Дії центральної влади спрямовані, в першу чергу, на захист території, населення, правового режиму захисту наших військових у випадку агресії.

На сьогодні відсутні будь-які вказівки щодо обмежень прав і свобод громадян, юридичних осіб.

Злагоджена робота всіх підрозділів виконавчих органів, всіх фізичних та юридичних осіб, які знаходяться на території міста Ніжина забезпечує спокій в місті.

Шановні ніжинці, немає ніякої загрози щодо функціонування закладів бюджетної сфери, комунальних підприємств, господарюючих суб’єктів. Всі працюють в звичайному режимі, всі заплановані заходи, в тому числі і святкові, не скасовані. Громадяни не повинні відчути ніяких незручностей, тривоги.

Прошу бути пильними, якщо помітили підозрілих осіб, невідомі або вибухонебезпечні предмети. Негайно повідомляйте про це правоохоронні органи та органи влади.

Прошу зберігати спокій, не піддаватися панічним настроям, ні в якому разі не вестися на провокації. Ситуація контрольована.

З повагою, міський голова Анатолій Лінник

30.11.2018