Засідання депутатської комісії з питань законності

01 грудня у малому залі відбулося чергове засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю. Головуючий засідання Олег Вікторович Щербак подав на розгляд членів комісії ряд нормативно-правових документів. Зупинимось на деяких з них.

Секретар міської ради Валерій Салогуб представив проект рішення по внесенню змін до регламенту роботи: «Проект рішення підготовлено у зв’язку з рекомендаціями депутатів міської ради, висловленими на 31-й сесії міської ради 15-16 листопада 2017 року, з метою удосконалення ефективності проведення пленарних засідань сесій ради». Попередню редакцію регламенту, де написано: «можливе прийняття рішення Ради спочатку по пунктах, розділах, а потім – в цілому» пропонується замінити на: «Можливе прийняття рішення Ради пунктами, розділами».

Начальник фінансового управління Людмила Писаренко доповіла по пропозиціям, що надійшли до бюджету, зокрема про отримані додаткові субвенції, дотації, перерозподіл бюджетних коштів. Також Людмила Віталіївна доповіла по регуляторному акту щодо вартості одного квадратного метра нерухомого майна, який здається в оренду: «Методика розрахунку проводилася згідно Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб». Вартість одного квадратного метра дорівнює 19 грн 51 коп., що на 5 грн 82 коп. більше, ніж у минулому році. Якщо приміщення здається для комерційних цілей, - вартість становить 58 грн 53 коп».

Заступник міського голови Сергій Олександрович Осадчий проінформував присутніх про результати службового розслідування щодо порушення умов контракту колишнім директором КП «Комунальний ринок» Вершняком А.Л. та підтвердив факти недотримання вимог контракту та правил пожежної безпеки.

Начальник відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов доповів з приводу тимчасової відсутності у місті радіо-хвилі FM. За словами Геннадія Георгійовича, у місті функціонує дві радіо-хвилі по яким може проходити сповіщення населення про порядок дій у випадку надзвичайних ситуаціях: 104,1 «Мелодія» та 107,5 «Релакс». Із середи по понеділок радіо- FM не працювало у зв’язку із аварією у системі енергопостачання. На сьогодні робота відновлена. У своєму виступі, Геннадій Чернишов актуалізував важливість для міста наявність комунального радіо та комунального телебачення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

04.12.2017