Гуртом запобігти небезпечній хворобі!

1 грудня Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів міську акцію до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, залучивши до участі в ній понад півтори тисячі мешканців міста із числа учнівської й студентської молоді, а також представників старшого покоління й просто пересічних громадян.

Зранку, перед початком занять фахівці центру спілкувались з юнаками та дівчатами на території їхніх навчальних закладів – Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, агротехнічного інституту, агротехнічних коледжу та ліцею, медичного коледжу, ліцею побуту та сервісу, ліцею культури ім. М Заньковецької. Та пізніше – з іншими мешканцями міста, нагадуючи їм про таку проблему нашого суспільства, як ВІЛ і СНІД. І хоча більшість респондентів виявила цілком задовільну обізнаність із цього питання, все ж таки траплялись і такі, хто не мав достатніх уявлень про підступну й небезпечну хворобу.

Тому працівники центру соціальних служб доклали максимум зусиль, щоби кожен, кого вони зустріли під час акції, отримав якомога більше інформації щодо шляхів поширення смертельної недуги та можливостей запобігання її розповсюдженню. Вони вручили своїм співрозмовникам виготовлені центром кольорові листівки профілактичного змісту та надали зацікавленим особам додаткові усні консультації.

Звести вірогідність ураження до мінімальної можна – обравши здоровий спосіб життя. Адже у переважній більшості випадків усе пов’язане саме з поведінкою людини. Боротьба зі СНІДом має ґрунтуватися на відповідних знаннях, єдино вірному виборі людини щодо безпечної поведінки, на турботі про своїх близьких та активній життєвій позиції заради блага всієї людської спільноти.

Фахівці із соціальної роботи НМЦСССДМ

04.12.2017