Розширена нарада при міському голові

Відбулась розширена нарада при міському голові.

План наради включав наступні питання:

- Про стан охорони публічного порядку та запобігання злочинності на території м. Ніжина впродовж листопада 2017 року;

- Про заходи щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, що були вжиті на території міста Ніжина впродовж листопада 2017 року;

- Про завершення 2017 початок 2018 бюджетних років;

- Про запровадження медичної реформи на даному етапі;

- Про роботу зі зверненнями громадян впродовж листопада 2017 року.

За листопад місяць до відділу поліції надійшло 1045 заяв (у минулому році таких було 1065), складено 505 адміністративних протоколів. Загальна сума накладених штрафів дорівнює 51 тис 221 грн. До ЄДР занесено 97 заяв (у 2016 році таких було 174). Начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко Інна Іванівна, у звязку із погіршенням погодних умов, закликала усіх автомобілістів, велосипедістів та пішоходів бути посилено обережними на дорогах.

Начальник КП «ВУКГ» Владислав Корман підняв вкрай актуальне питання для Ніжина, а саме: покарання проявів вандалізму. Міський голова Анатолій Лінник підтримав думку, що порушена проблема є важливою, і дав доручення Інні Іванівні на наступну оперативну нараду надати інформацію про стан реагування на виклики та письмові заяви щодо проявів вандалізму у місті.

Начальник Ніжинського управління Державної казначейської служби України в Чернігівській області Яцина Алла Миколаївна доповіла про завершення 2017-го та початок 2018-го бюджетного року: «Підкреслю, що казначейство не працює із 25 грудня, це означає, що всі розрахунки мають пройти завчасно, без спізнень» (зміни в бюджетному законодавстві будуть оприлюднені окремою публікацією).

Головний лікар Центру надання первинної медичної допомоги Калініченко Оксана Андріївна проінформувала присутніх про запровадження медичної реформи на сучасному етапі: «Тепер громадянин може обрати будь-якого сімейного лікаря, незалежно від місця проживання чи реєстрації. Середня ставка для сімейного лікаря за приписану людину у 2018 році становитиме 370 гривень. Лікар первинної ланки зможе також діяти у статусі ФОП. У 2017 році в рамках Проекту ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», разом з Ніжинською міською радою та ГО «Громадський актив Ніжина» ми також реалізуємо проект з інноваційного врядування «Поліпшення медичних послуг в м.Ніжині шляхом впровадження системи онлайн консультації лікаря та електронної карти пацієнта». Система замінить паперові медичні картки і довідки, які губляться; пацієнти зможуть проконсультуватися он-лайн у сімейного лікаря, педіатра, записатися до лікаря без черги тощо».

При обговорення роботи зі зверненнями громадян, міський голова Анатолій Лінник наголосив на відповідальному ставленні до кожного отриманого листа, на ґрунтовних та компетентних роз’ясненнях : «Має бути відповідь, а не «відписка»! Це не припустимо! Якщо такі листи-відповіді нестимуть системний характер, - будуть зроблені відповідні висновки», - підкреслив Анатолій Валерійович.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

04.12.2017