Увага! Розпочато голосування за проекти громадського бюджету

Протягом двох тижнів, а саме із 04 грудня по 15 грудня – проходите голосування за проекти громадського бюджету.

Відповідно до рішення робочої групи до голосування допущено сім проектів (шість великих та один малий):

1. ПОЛІВАЛЕНТНА АКТОВА ЗАЛА «МІКС» (Міський Інтерактивно-Креативний Соціопростір). Вартість проекту 400 000 грн. (автор Примаченко Валерій Степанович).

Проект полягає у реконструкції та модернізації актової зали НБДЮ з метою створення комфортного багатофункціонального, універсального (полівалентного) простору для організації інтерактивних, пізнавальних, розважальних, урочистих та концертних заходів, учнівських, батьківських та педагогічних форумів, реалізації культурно-просвітницьких потреб громади за допомогою сучасних аудіовізуальних технологій.

2. Благоустрій паркової зони для реабілітації та відпочинку в Ніжинській ЦМЛ ім. М Галицького. Вартість проекту 400 000,00 грн. (автор Іллюшко Юлія Анатоліївна).

Проект передбачає створення парку реабілітації та відпочинку в Ніжинській ЦМЛ ім. М Галицького з елементами інклюзивності: облаштовані пішохідні доріжки, місця для відпочинку (лави), урни для сміття, належне вуличне освітлення.

3.«STEM-освіта в загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина як дієвий інструмент Нової української школи». Вартість проекту 400 000 грн. (автор Симан Світлана Михайлівна).

Проектом передбачено реалізацію державної політики з урахуванням нових вимог Закону України «Про освіту» щодо посилення розвитку науково-технічного напряму в навчально-методичній діяльності загальноосвітніх закладів, зокрема міста Ніжина: створення науково-методичної бази для підвищення творчого потенціалу учнів, оновлення матеріально-технічної бази предметів природничо-математичного циклу, на яких ґрунтується STEM-освіта.

4.Міст «Театральний». Вартість проекту 392000,00 грн. (автор Воробйов Андрій Леонідович). Проект передбачає облаштування пішохідних зон мосту тротуарною плиткою ФЕМ 4, заміна внутрішніх турнікетів на нові, фарбування основних, зовнішніх турнікетів новою сучасною фарбою, встановлення нових декоративних ліхтарів.

5. Безпечний освітлений пішохідний перехід з безбар’єрним рухом. Вартість проекту 400000,00 грн. (автор Шалай Ігор Віталійович). Проектом передбачено систему LED освітлення пішохідних переходів.

6. Памятний знак на честь Збройних Сил України «Слава ЗСУ». Вартість проекту 200000,00 грн. (автор Коробка Іван Миколайович). Передбачається розміщення на постаменті в центрі емблеми Збройних Сил України з благоустроєм прилеглої території та трьома флагштоками під державний прапор України, ЗСУ та м. Ніжина.

7. Заходи по очищенню озера, монтаж. Вартість проекту 55 тис грн. (автор Шалай Олександр Віталійович). Проект передбачає розчищення від чагарника та очерету в середині озера, яке знаходиться на Т-перехресті провулку Кільцевий/вул. Широкомагерська та Т-перехресті, вул. Матросова/вул. Широкомагерська, монтаж водовідвідних колодязів, благоустрій прилеглої території.

Проголосувати можна на офіційному сайті міської ради (один раз за один великий проект і один раз за один малий проект!) або шляхом заповнення бланку. Взяти Бланк для голосування та проголосувати можна у кабінеті №65 (відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю), або ж самостійно роздрукувати бланки із офіційного сайту (рубрика «Громадський бюджет») та принести його для реєстрації до кабінету №65.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

04.12.2017