Засідання Експертної ради на присвоєння звання "Народний майстер"

24 травня 2016 року відбулося засідання Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області».

Засідання Експертної ради провів новообраний голова Волосянкін І.А. Розглянули заяви на присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області» та відповідні пакети документів. На момент проведення засідання було подано 7 заяв.

Липовецька Євгенія Юріївна одноголосно була визнана гідною звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області». Остаточно це буде підтверджено відповідним рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Рішенням Експертної ради статус кандидата на звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області» було надано Аушевій Світлані Миколаївні, Назарову Олександру Львовичу, Подзиваловській Ользі Павлівні.

В зв’язку з відсутністю більшості документів щодо творчих досягнень (про проведення авторських виставок, дипломів або грамоти участі у мистецьких заходах, фестивалях, ярмарках тощо) та недоведеністю факту унікальності творчої діяльності відмовлено у присвоєнні звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області» Оводовській Олені Євгеніївні, Переваловій Тетяні Михайлівні, Рясній Галині Михайлівні. У разі позитивного подолання вище окреслених недоліків, даним претендентам запропоновано подати документи на розгляд на наступному засіданні Експертної ради.

Управління культури і туризму

Ніжинської міської ради

25.05.2016