Засідання громадської ради

23 червня 2016 року у великій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання громадської ради. На порядок денний було винесено 6 питань.

Першим розглядалося питання щодо адміністративної реформи територіальної громади міста Ніжина. Були розглянуті потенційні учасники до об`єднання територіальної громади. Здебільшого, це села та селища, які знаходяться недалеко від Ніжина. По даній проблемі було задано ряд питань, а саме: яка роз`яснювальна робота проводиться серед сільського населення з приводу приєднання та яку вигоду матимуть села після приєднання.

Надалі членами міської ради було затверджено положення «Про громадську раду» та направлено в юридичний відділ на опрацювання.

Члени громадської ради прийняли до відома інформацію щодо участі представника громадської ради на семінарі у Львові. На семінарі обговорювалися питання щодо розробки планів енергозбереження для міста та санітарії.

Наступним обговорили питання про створення списку присяжних у кількості 29 чоловік до Ніжинського міжрайонного суду Чернігівської області.

Не залишилося поза увагою і дискусія щодо співпраці з профучилищами. Ініціатором співпраці став директор підприємства «Техно-Т» Валерій Тарасенко. Він детально розказав причини такої ініціативи – це нестача кваліфікованих кадрів на виробництві. За його словами двосторонній контракт за згодою сторін міг би вирішити цю проблему, адже зі своєї сторони він планує платити стипендію тим юнакам, які виявляють старанність та по закінченню училища працюватимуть на його підприємстві.

На даний момент ведеться співпраця з директорами шкіл, які складають списки потенційних учнів таких закладів.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

29.06.2016