Засідання комісії з майнових та житлово-комунальних питань

11 відбулось засідання постійної депутатської комісї міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв'язку та охорони навколишнього cередовища.

На початку наради голова комісії Володимир Миколайович Башинський заслухав представників виконавчої служби стосовно роботи з боржниками. За словами судових виконавців, наразі стягнута оплата по кільком судовим рішенням на користь комунального підприємства Оренда комунального майна, подано до суду клопотання на заборону виїзду за кордон злісним неплатникам. Секретар міської ради Валерій салогуб наголосив, що міська рада продовжує тісну співпрацю з державною виконавчою службою і контролює перебіг роботи з боржниками по виплаті боргових забов'язань.

Наступним заслухали звернення представнків Ради підприємців, які підняли питання про відміну рішення виконавчого комітету про підвищення тарифів на опалення. Голова Ради наголосила, що на її думку, тарифи економічно не обгрунтовані, комунальне підприємство НіжинТеплоМережі не проводить модернізації інженерних мереж, що могло б значно зменшити витрати самого підприємства. Перший заступник міського голови Григорій Миколайович Олійник наголосив, що сучасність диктує необхідність переходу на альтернативні способи опалення у місті, але це процес енергомісткий і довготривалий. Він займе не один рік, але є вкрай необхідним для нашого міста. А поки виконавчий комітет був змушений прийняти таке непопулярне рішення задля того, щоб з настанням опалювального сезону тепло у домівках і інших приміщеннях міста було.

Обговоривши питання, члени комісії доручили Григорію Олійнику розпочати роботу по прозробці стратегії розвитку теплопостачання по місту Ніжину.

Потому перейшли до розгляду проектів рішень. Після ретельного розгляду проектів, депутатами було ухвалено рішення винести їх на розгляд чергової сесії міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та

коммунікацій з громадкістю

11.10.2017