Засідання міської комісії з питань надзвичайних ситуацій

Відбулося засідання міської комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Порядок денний включав наступні питання:

1. Про стан забезпечення засобами радіаційного та хімічного захисту працівників підприємств, що розміщені у зоні можливого хімічного забруднення, непрацюючого населення, яке проживає у прогнозованих зонах хімічного забруднення. (Доповідають: Чуйко М.А., Дудкевич А.С.)

2. Про стан пожежної безпеки та заходи щодо посилення протипожежного захисту об’єктів господарювання, житлових будинків в осінньо-зимовий період 2017-2018 року.(Доповідають: Кравцов Д.С., Олійник Г.М.)

3. Про затвердження переліку потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, розміщених на території міста. (Доповідають: Шевченко С.М.)

Обговоривши стан забезпечення засобами радіаційного та хімічного захисту працівників підприємств, що розміщені у зоні можливого хімічного забруднення, непрацюючого населення, яке проживає у прогнозованих зонах хімічного забруднення комісія вирішила:

1.Запропонувати директору Ніжинського МЗ ДП «Аромат» зробити перевірку засобів захисту органів дихання для працюючого персоналу та скласти відповідні акти перевірки.

2. Звернутись до керівництва ПАТ «Чернігівобленерго» з вимогою забезпечити персонал транспортної дільниці Ніжинського РЕМу засобами індивідуального захисту з протигазовими коробками К2Р3.

3. Відділу з питань НС та ЦЗН щорічно планувати накопичення засобів індивідуального захисту для непрацюючого населення, яке проживає в прогнозованій зоні НХЗ.

Проаналізувавши стан пожежної безпеки (з початку 2017 року у місті зареєстровано 76 пожеж, у 2016 році – було 53) та заходи щодо посилення протипожежного захисту об’єктів господарювання, житлових будинків в осінньо – зимовий період комісія констатувала погіршення протипожежного стану об’єктів господарювання, та житлових будинків приватного сектору. З метою запобігання виникнення пожеж, покращення ефективності профілактичної роботи комісія вирішила:

1. Запропонувати керівникам філії «Ніжинський ММЗ» ДП «Аромат», ДКП «Комунальний ринок», ТОВ «Ніжинський консервний завод», СПД асиленко Л.І., КП «КК «Північна», КП «СЄЗ» , КП «ВУ КГ» вжити практичних заходів щодо поліпшення стану пожежної безпеки на підпорядкованих об’єктах.

2. Керівникам підприємств, установ, організацій організувати проведення перевірки стану дотримання на підпорядкованих об’єктах правил протипожежного стану та готовність призначених формувань до дій при виникненні пожежі в умовах осінньо – зимового періоду.

3. Керівникам житлово – експлуатаційних підприємств, головам ОСББ, ЖБК посилити роботу з проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи серед мешканців щодо дотримання правил пожежної безпеки в осінньо – зимовий період. Рекомендувати засобам масовоїінформації, навчально-консультативному пункту м. Ніжина активізувати проведенняпрофілактичної та роз’яснювальноїроботисереднаселеннящододотримання правил пожежної безпеки в побуті.

4.Затвердити План основних заходів щодо посилення протипожежного захисту м. Ніжина та об’єктів господарювання в умовах осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду 2017/2018 року.

По третьому питанню «Про затвердження уточненого переліку потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, розташованих на території міста» комісія вирішила:

1.Затвердити перелік потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, розміщених на території м. Ніжина з урахуванням АГЗП та АЗС в яких відсутні відповідні дозвільні документи.

2. Зобов’язати власників ТОВ «Еліт Газ», ТОВ «Модуль ЛПГ», ТОВ «Нафтовий альянс НК», ХК «Леон» в термін до 30.11.2017р. надати виконавчому комітету Ніжинської міської ради копію дозволу на виконання газонебезпечних робіт і робіт у вибухонебезпечних зонах (відповідно до постанови КМУ від 26.10.2011р. № 1107 (зі змінами від 10.10.2012р. та від 11.02.2016р.), декларацію відповідності матеріально – технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (ст.57 Кодексу ЦЗ України, постанова КМУ від 05.06.2013р. №440) та результати ідентифікації ПНО, ОПН (згідно Постанови КМУ №956 від 11.07.2002р. та наказу МНС від 23.02.2006р. №96) .

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

26.10.2017