Засідання постійної комісії міської ради з питань освіти та охорони здоров’я

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту.

На порядку денному засідання були проекти рішень соціально-гуманітарного напрямку, які завтра будуть обговорюватись на сесії:

- Про внесення змін до Положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради Чернігівської області та затвердження його в новій редакції.

- Про внесення змін та затвердження Додатку 32 рішення міської ради від 26 грудня 2016 року №8-19/2016 у новій редакції.

- Про внесення змін до міської Програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини на 2017 рік.

- Про затвердження «Положення про проведення загальноміських конкурсних програм, конкурсів та фестивалів, засновником або співзасновником яких є Ніжинська міська рада».

- Про створення комунального підприємства «Ніжинська міська муніципальна аптека» Ніжинської міської ради Чернігівської області та затвердження Статуту комунального підприємства «Ніжинська муніципальна аптека» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

- Про затвердження міської цільової Програми Міжнародної літньої школи для студентів на 2017 рік.

По останньому проекту рішення доповідала начальник фінансового управління Людмила Писаренко: «24 серпня – 03 вересня 2017 року стартує українсько-польський проект Міжнародна літня школа «Виклики для сучасної демократії: українське та польське бачення» за участі студентів, магістрантів та аспірантів Педагогічного університету імені Комісії народної освіти у Кракові, Варшавського університету, Ніжинського державного університету та інших вищих навчальних закладів України. Ніжинська міська рада є співорганізатором Програми зі співучастю у фінансуванні в розмірі 50 тис грн. До нас приїжджає 25 студентів із Кракова. Будуть практичні заняття у міській та районній раді, екскурсії по місту та до Верховної Ради України».

По питанню щодо створення муніципальної аптеки доповідав заступник міського голови Сергій Дзюба. За його словами, підготовлений проект рішення є напрацьованою стратегією на основі позитивного досвіду інших міст України, зокрема м.Вінниці. «Хочу ще раз підкреслити, що муніципальна аптека, - це соціальний проект. І на сьогоднішній день ще ніхто не говорить про конкретний кошторис витрат», - підкреслив Сергій Петрович.

Всі проекти рішень були рекомендовані до розгляду на чергове пленарне засідання міської ради, яке розпочнеться завтра о 10.00. у великому залі виконавчого комітету.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

25.07.2017