Засідання постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету.

На засіданні комісії були присутні заступники міського голови Сергій Дзюба та Сергій Осадчий, депутати міської ради, начальники управлінь та структурних підрозділів міської ради, громадськість, ЗМІ.

На початку засідання були розглянуті звернення заявників з проханням зменшити розмір орендної плати. Наступним питанням став аналіз проекту рішення «Про внесення змін та доповнень до рішення Ніжинської міської ради VI скликання від 23 квітня 2015 року № 21-66/2015 «Про підвищення ефективності використання майна комунальноївласності територіальної громади міста Ніжина»».

За словами начальника відділу з управління та приватизації комунального майна Олесі Константиненко, даним проектом рішення пропонується:

- внесення змін в орендні ставки за використання комунального майна;

- перегляд випадків встановлення розміру річної орендної плати - 1 гривня за оренду нерухомого майна ;

- спрощення процедури проведення оцінки майна в разі продовження договору оренди;

- встановлення відсоткового обмеження надання Ніжинською міською радою зменшеного розміру орендної плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Ніжина;

- встановлення порядку розрахунку розміру орендної плати у разі передачі майна в оренду іншим бюджетним установам, закладам, організаціям, що фінансуються за рахунок державного чи місцевих бюджетів;

- затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на право оренди майна комунальної власності територіальної громади міста Ніжина в новій редакції;

- зменшення переліку документів, які подаються для укладання договору оренди;

- врегулювання інших питань пов’язаних з орендою комунального нерухомого майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Ніжина.

«Спрощення процедури проведення оцінки майна в разі продовження договору оренди дасть можливість орендарю самостійно обирати оцінювача при продовженні договору оренди, що дасть можливість прискорити процедуру продовження договору оренди та зменшити витрати орендаря на виготовлення незалежної оцінки», - зазначила Олеся Вікторівна.

«Проект рішення «Про встановлення розподілу орендної плати для комунального підприємства «Оренда комунального майна» підготовлений з метою забезпечення збереження цілісності об’єктів нерухомого майна по вул.Шекерогринівській, 88, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Ніжина. Кошти комунального підприємства в розмірі 13 відсотків від суми надходжень будуть направлені на забезпечення охорони зазначеного об’єкту нерухомого майна», - доповіла директор КП «Оренда комунального майна» Тетяна Вакулко.

Начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Пальоха Віталіна презентувала проект рішення «Про визначення проектів-переможців громадського бюджету та подальше їх фінансування». У проекті рішення визначаються два переможця громадського бюджету, проект «Створення інформаційно-ресурсного центру «Громадсько активна школа» та «Оновлення спортивного майданчикана території ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9». Депутат міської ради, член бюджетної комісії, Ігор Шалай зазначив: «При наступному відборі проектів потрібно враховувати те, що це мають бути загальномісцеві, а не локальні проекти. І обов’язково, - креативного та інноваційного спрямування, а не стосуватися оновлення чи закупівлі обладнання».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

28.03.2017